Wpis z mikrobloga

spodobała mi się Caitlyn, mam już 14 level i od wczoraj gram tylko nią (pewnie to źle, ale chce sie nauczyć grać jakąś postacią porządnie) no i całkiem mi idzie, każda gra na mocnym plusie + sporo asyst bo jeszcze E nie trafiam tam gdzie chce jak uciekam xD ktoś może podrzucić jakiś taki build na ta postac? czy ten - http://www.lolking.net/guides/121617 jest ok? szczerze mówiąc gram ciągle topa i czasem ide na bota pomóc komuś a build jest właśnie do bota. pisaliście żeby nie brać buildów z neta bo tworzone są przez prosów którzy ogarniają gre więc może ktoś jakieś wskazówki bedzie mi mógł podrzucić żeby było jeszcze lepiej. co z ustawieniami grafiki? jest sens grać na najniższych ze względu na lepsza widocznośc jak w grach FPS czy lepiej jednak wyższe detale bo więcej się zauważy? wszystkie wskazówki mile widziane!

p.s lasthitowanie ssie, jeszcze gry nie skończyłem z 200+ na razie po 180 jak wyrobie się w takiej 45min grze to jest max.. chyba do tego potrzeba czasu :D elo! #leagueoflegends
  • 31
@Sony_Toprano: Kupuj Infinity Edge + Phantom dancer. A pozniej zalezy od przeciwnikow. Jak sa Squishy to kup Bloodthirster. Jak sa tanky to kup Last Whisper i rozwaz zamiast Phantom Dancera kupic Blade of ruined king. A ogolnie jak masz 14 lvl to narazie graj. Na itemizacje przyjdzie czas. :P A grafika to bez roznicy. Ja gram na max settings i nie mam problemow.
@I_remember_You: widze jesteś typem osoby, która sama nie potrafi myśleć i tylko naśladuje innych. "wszyscy kupują ie to ja też kupie i bede mówił że najlepsze" Czasem warto ruszyć głową i pomyśleć czemu tak jest, czy są jakieś inne opcje, co mi dadzą, itp.

A w grach poniżej 30 poziomu o wiele bardziej przyda się kradzież życia niż te dodatkowe 20% obrażeń, i nawet jest taniej.
@jestem_bordo: @I_remember_You: @plusbear: @Beluuuuuu: dzięki :) co do IE + PD to raczej na poczatku zostane przy nich, bo z tym naprawdę na topie dobrze mi idzie, problem w tym, ze potem juz nie bardzo ogarniam co na kogo kupić i wychodzi kaszana zamiast zabijania :D a teraz najważniejsze, jakieś wyjasnienia skrótow z lola? szczerze mowiac nie szukalem ale moze ktos z was mi podrzuci stronke z owymi.
@Sony_Toprano: po IE+PD masz 3 opcje
1) dużo zbierasz i potrzebujesz regeneracji życia -> BT
2) przeciwnicy mają dużo pancerza -> LW
3) możesz kupić drugie PD, bo daje najwięcej obrażeń na sekundę, ale prawdopodobnie bardziej przydatne będzie BT albo LW
@jestem_bordo: nawet nie wiedzialem, ze mozna dwa te same przedmioty kupic.. szczerze mowiac gdzies pod koniec 2x PD moze konkretna robote zrobic :) jeszcze jedna kwestia.. ustawienia video, co włączyć/wyłączyć w interfejsie grze przyciskach itp? są jakieś ogólne zasady czy od tego jak lubie?
@Sony_Toprano: w poprzednim sezonie rozegrałem Cait jakieś 320 rankedów. W tamtym czasie budowałem tak: Infinity - Stattik - Butki - Last Whisper - Bloodthirster (ew. zamienić kolejnością z LW, zależy od przeciwnego teamu) - Guardian/Banshee/Scimitar. Nie wiem czy teraz się coś nie zmieniło, bo nie gram praktycznie od początku bieżącego sezonu.
@Sony_Toprano: Na Cait zazwyczaj idę w takiej kolejności: Dorany na start -> BF sword -> Pickaxe/Kosa -> buty -> Infinity Edge -> Berserker Greaves -> Phantom Dancer -> Last Whisper -> Bloodthirster -> Sytuacyjny def (Guardian Angel/Banshee/Mercurial Sword czy jakoś tak ;s)

Build się sprawdza na większości ADC
@Sony_Toprano: caitlyn to generalnie pick na bota, ale ja dziwniejsze rzeczy robiłem będąc newbie:D Buildy dobrze patrzeć na probuilds.net, najaktualniejsze buildy, z tym że dostosowane do danej lini/gry (co ma swoje wady i zalety).
Praktycznie każdy przedmiot możesz kupić kilka razy, pytanie czy się opłaca? Do tego jeśli przedmiot ma w opisie "unikalne" i opis czegoś to tą premię dostajesz tylko raz nieważne ile takich itemów masz (np. guardian angel, statikk