Wpis z mikrobloga

@Nekron: Powiem ci tylko że wiele lat byłem harcerzem i nigdy przenigdy nie uważałem tego symbolu jako ozdoby. Nie będę z tobą dyskutował bo szkoda moich nerwów
  • Odpowiedz
@dlugi87: @Savrith: Już się zaczyna jojczenie i mechanizmy obronne spod znaku "a gdyby to był dżender/byłoby to w usa to by wszyscy klaskali"...
Naprawdę nie dostrzegacie tego boomu na "patriotyzm"? Nie widzicie, że to nie jest oddanie hołdu tylko tani lans symbolem narodowym? Studniówka nie ma nic wspólnego z walką narodowowyzwoleńczą, ONI nie mają nic wspólnego z PW to po jaką cholerę im te opaski? Już ci mówię
  • Odpowiedz
@ItTookTheNightToBelieve: Mogą być klasą wojskową, mogą wiązać swoją pasje z barwami ojczyzny, nie widze w tym nic złego, że obecnie jest na to pewnego rodzaju moda, jest naturalną koleją rzeczy wobec postępującej nowoczesności na każdym kroku z którą nie każdy musi chcieć godzić. Czy znak PW jest jedynie znakiem hołdu ? myślę, osobiście, że można też go traktować jako pewnego rodzaju zbiór wartości, priorytetów w życiu. Skąd wiesz czy nie
  • Odpowiedz