Aktywne Wpisy
GlenGlen12 +29
Pamiętam czasy tuska i całej platformy obywatelskiej przy władzy.
U mnie w Polsce B wykształcone matki wstawały o 5 rano żeby jechać w 35 stopniach upału zbierać wiśnie po 12 godzin za 80zł dniówki u pana dobrodzieja, dzieci nosiły do szkoły suche kanapki z pasztetem, bo na masło nie każdego było stać.
Januszexy wykorzystywały lokalną ludność za 5 zł na godzinę bo bezrobocie sięgało 15%, na sypiących się maszynach CnC siedzieli inżynierowie
U mnie w Polsce B wykształcone matki wstawały o 5 rano żeby jechać w 35 stopniach upału zbierać wiśnie po 12 godzin za 80zł dniówki u pana dobrodzieja, dzieci nosiły do szkoły suche kanapki z pasztetem, bo na masło nie każdego było stać.
Januszexy wykorzystywały lokalną ludność za 5 zł na godzinę bo bezrobocie sięgało 15%, na sypiących się maszynach CnC siedzieli inżynierowie
SzopDemaskuje +41
Ze względu na prace w sklepie z elektroniką miałem już realnie kontakt z tysiącem ukraińców od wybuchu wojny i wiecie co? To są osobny prymitywne mentalnie z niskim samoogarnięciem, na poziomie tych hindusów których sciąga PIS. Tylko hindus potrafi pojedyńcze słowa po ANGIELSKU bo korzystają z niego w swoim #!$%@? i chociaż gówno zrozumiesz przez ich dialekt to zawsze coś. A Ukrainiec? Na 100 jak 5 mówi po angielsku to sukces, cała
Byłem na zlocie rodzinnym z moją dziewczyną. I dwóch jej wujków i jeden kuzyn się pytali, czy nie będę zmieniał samochodu, a jeśli tak to oni zainteresowani.
Mój Opel ma już wprawdzie 11 lat (Astra 3), ale zadbany, bez otarć czy rdzy, mechanicznie ok, pewny przebieg. Nie mam na jego punkcie #!$%@?, ale dbam aby mi dobrze służył.
I tak sobie pomyślałem, że jeśli z samochodem wszystko jest ok, jest "pewne" to praktycznie zawsze przy sprzedaży znajdzie się jakiś wujek, kuzyn, kolega czy sąsiad, który będzie zainteresowany kupnem. Więc po części też jest to powód, dlaczego na aukcjach i w komisach tak trudno znaleźć dobry samochód.
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Wracając do tematu. Oczywiście, nie każdy musi być mechanikiem i znać się na samochodach, a przy zakupie trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem. Mówię o