Aktywne Wpisy
mirko_anonim +106
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pokłóciłem się ze swoja różową i mam wrażenie że wszyscy są przeciwko mnie a rację mam ja. Mam samochód który kupiłem 2 lata temu a różową poznałem pół roku temu. Jest to pojazd dosyć specyficzny, sportowy klasyk, ale też mocny i trudny w prowadzeniu. Do tego też pali ok. 15 litrów. Bardziej traktuję go jako hobby na krótsze trasy. Kosztował mnie sporo pieniędzy bo ponad 100k ale do rzeczy.
Pokłóciłem się ze swoja różową i mam wrażenie że wszyscy są przeciwko mnie a rację mam ja. Mam samochód który kupiłem 2 lata temu a różową poznałem pół roku temu. Jest to pojazd dosyć specyficzny, sportowy klasyk, ale też mocny i trudny w prowadzeniu. Do tego też pali ok. 15 litrów. Bardziej traktuję go jako hobby na krótsze trasy. Kosztował mnie sporo pieniędzy bo ponad 100k ale do rzeczy.
frugASS +229
Szykują się grubsze zakupy, bo tych żarówek chcę zamówić kilkanaście, więc pomyślałem o #aliexpress . Czy ktoś z Was kupował tego typu #oswietlenie #led od chinoli? Jeśli tak, to powiedzcie mi czy warto, jaka jest jakość towaru i ewentualnie prosiłbym o jakieś legitne firmy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do żarówek z Chin to albo szukaj na diodach smd albo nastaw się na szukanie raczej mocniejszych.
Chodzi o to, że moja mama kupiła ostatnio żarówkę GTV 10W, która miała świecić jak 64W - a nie świeci. Więc chciałbym kupić coś mocniejszego, np żarówki 12W.
A co do tej lampy do garażu, to garaż ma powierzchnię około 30 m2 i obawiam się że 1000 lumenów to będzie zbyt mało...
Zależy mi, żeby z żarówki 10 - 12W mieć jak najwięcej lumenów. Na #aliexpress jak dla mnie nie ma szału jakościowego, ani cenowego. Chyba, że się mylę, to prosze mnie wyprowadzić z błędu jakimś konkretnym przykładem :)
"stara setka" czasami miała 1160lm (produkcja auchan), albo 1360lm (osram). 20% różnicy w świetle. Producenci ledów zawsze podpisują na swoją korzyść
wydajniesze produkty na dzień dzisiejszy są zupełnie nie opłacalne - 1100lm z 10W potrafi być 3x droższe
http://allegro.pl/zarowka-led-e27-30-diod-12w-80w-b-ciepla-1050lm-i5098162351.html
proponowałbym oświetlacz - http://allegro.pl/halogen-naswietlacz-led-30w-oswietlacz-cob-30w-krk-i5089293128.html
Żarówki mają być do dużego pokoju, na schody itp - ogólnie do domu.
77zł za 4sztuki
ten model znam i mogę polecić
Na temat twojego linku ciężko mi się wypowiedzieć - tanie ledy lubią szybko padać i niektóre migają (słabe przetwornice) jakie są w tej konkretnej to nie powiem.
Dobra promocja ostatnio w tesco była 10W za 12zł i 12W za 15zł. Nie wiem czy jeszcze aktualnie są.
Przeglądam różne żarówki na #aliexpress, ale zauważyłem, że przy najtańszych sprzedawca nigdy nie podaje ilości lumenów. Tylko Waty...
Miałem klienta który przyznał się że kupił 50sztuk z chin bo chciał taniej (akurat chodziło o żarówki gu10). Po 4 miesiącach działało dalej mniej niż 10.
Wszystko to co na allegro i w polskich sklepach to tak samo produkty chińskie (łącznie z