Wpis z mikrobloga

Skoro dostane mandat to znaczy że się nie wywiązuje sie wobec państwa i jego zasad bezpieczeństwie bo na jego drodze przekraczam prędkość i dostaje mandat do 1.000 zł.
Skoro obrabują mi mieszkanie na 1.000 zł. Państwo to łamie przepisy , bo nie wywiązuje sie z dania mi odpowiedniego bezpieczeństwa (ja utrzymuje ochronę tego kraju), więc czemu państwo nie czuje sie winne finansowo w takiej okradnięcia mnie ?

#kradziez #sprawiedliwosc #pytanie #ustawy #polska
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adrian0: bo nie ma przepisów, które nakazywały by jakąkolwiek odpowiedzialność państwa ale są za to przepisy o ruchu drogowym, do których chcesz czy nie chcesz musisz się stosować. To znaczy nie musisz, bo nikt nie każe ci jeździć samochodem.
  • Odpowiedz
@resor: No bylo by panstwo głupie gdyby dalo taka ustawę. Ale logie uruchom i skoro cie każą za to ze robisz zle na ich drogach to czemu nie w druga stronę tego odegrac
  • Odpowiedz
@Adrian0: No w teorii tak jest. Państwo (a właściwie jego urzędnicy) też są karani za łamanie przepisów. To, że działa to jak działa to inna sprawa. Wydaje mi się, że rozmawiamy tutaj o samej idei państwa.
  • Odpowiedz