Wpis z mikrobloga

@I_try_to_talk_to_you: Nie jestem znawcą topografii trójmiasta, ale na moje to jak pociąg jedzie ze Szczecina do Gdańska to jakim cudem znajduje się w Gdyni? A już szczególnie jakim sposobem znajduje się w Gdyni przed Gdańskiem?
  • Odpowiedz
@ilopan33: @I_try_to_talk_to_you: ja ostatnio w Gdańsku czekałam 1,5h od siódmej z hakiem przy minus trzystu stopniach na pociąg który zaczynał trasę w Gdyni. Wymieniali wagony bo "nie grzały". Dwa razy. Te "nowe" nie dość, że nie grzały to jeszcze klimatyzowały. Super podróż. (_ )

• Odpowiedz
@parasolki: ja nie polecam jednej rzeczy - jeśli gdzieś na drodze coś się wydarzy, że pociąg nie może jechać dalej.
Raz między Koszalinem i Białogardem jakiś samobójca rzucił się pod wcześniejszy pociąg. No to mój pociąg zatrzymał się w Koszalinie, 1h czekania, aż PKP zorganizuje busy do Białogardu i tak wyszło 1,5h opóźnienia :D
  • Odpowiedz
@ilopan33: Ja jak jechałam na wykopparty do Krk z Gdańska to gdzieś kilometr przed stacją był przejazd kolejowy, i ktoś, jakiś robotnik, zostawił na nim kawałek jakiegoś betonu. Godzina stania, bo musiała się zjechać komisja i porobić foty żeby znaleźć winnego. D:

Może przekoloryzowałam sytuację, ale to usłyszane od pracowników PKP w pociągu i tak to zrozumiałam.

@I_try_to_talk_to_you: Opóźnienie podawali co 10 minut na kolejne 10 minut więc stałam na
  • Odpowiedz