Aktywne Wpisy
apee +20
Dajcie jakiś film na wieczór, który mnie zmieli, wywinie na lewą stronę i porzuci :)
#filmnawieczor #film
#filmnawieczor #film
chlopak_twojej_matki +663
Dajcie plusa dla Extreme, pięknego, dzielnego psiura z Patrolu Straży Granicznej, który przez niektóre środowiska nazywany jest mordercą (。◕‿‿◕。)
#neuropa #bekazlewactwa #pies #smiesznepieski
#neuropa #bekazlewactwa #pies #smiesznepieski
Poszłam tam bo jeszcze nie dostałam i co usłyszałam? Został wysłany, ona nic mi nie poradzi. Drugi raz oczywiście nie wyślą, muszę znowu płacić, na miejscu nie wydadzą.
Ja #!$%@?, pieprzyć już tą kasę, ale ja mam czekać kolejne 1,5 miesiąca, albo dwa, bo "oni wysłali i nie wiedzo".
Co w tej sytuacji mogę zrobić, żeby dostać ten odpis szybciej, czekać nie mogę w nieskończoność, bo on mi jest potrzebny.
#pytanie #prawo
@eaxene: Dziękuję za odpowiedź, ja nic z inpostu nie dostałam, raz list, ale nie z sądu, więc ciśnienie mam już podniesione do maksimum, bo w ciągu tych 2 miesięcy dzwoniłam tam 2 razy i teraz byłam osobiście. :/
W Sądach panuje generalnie burdel. W takich wypadkach można się KULTURALNIE poawanturować. Podkreślam, że kulturalnie, bo jeżeli coś się Pani pracującej w Biurze lub Sekretariacie Wydziału nie spodoba, to już nic nie załatwisz. ;)
Jeśli jednak masz zbyt daleko do sądu, to możesz wysłać zwykłego maila, w którym złożysz wniosek o dostęp do informacji publicznej - mają wtedy ustawowe 14 dni na odpowiedź i z reguły się tego trzymają; możesz wnioskować o dostarczenie informacji w formie kserokopii pocztą lub w formie skanu pocztą elektroniczną. Jednak musisz liczyć się z tym, że dane osobowe będą w tym przypadku zanonimizowane,
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
W razie jakichkolwiek wątpliwości, możesz pisać pw.
W takim wypadku lepiej jest mieć odpis wyroku. A czy taka sytuacja ma już miejsce, czy tylko się zabezpieczasz?
pzdr