Aktywne Wpisy
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
InnyWymiar90 +80
-Młody powiem krótko: wymiar pracy 8 godzin, umowa o dzieło, 12 złotych z metra. W ciągu godziny zrobisz metr, półtora. Matematykę zostawiam tobie.
-Nie no, tego już za wiele!
-To mi po 6 latach harówy 10 złotych z łaską daje a obcemu bez praktyki na dzień dobry więcej!
-Taki święty jesteś? To chuchnij.
-Przepraszam.
#pokazmorde
-Nie no, tego już za wiele!
-To mi po 6 latach harówy 10 złotych z łaską daje a obcemu bez praktyki na dzień dobry więcej!
-Taki święty jesteś? To chuchnij.
-Przepraszam.
#pokazmorde
Problemem jest to, że nie wiem co dla was jest intersujace a co nie. Moze zaczne od dwóch króciutkich.
Jeszcze na studiach, pierwsze zajęcia z psychiatrii, oczekujemy na pierwszą prelekcje. Chcąc zabić czas zaczelismy grac z pacjentami w ping ponga. Po chwili do stołu podchodzi zaniedbany, brodaty facet, w za duzym swetrze i z dziwnym wyrazem twarzy. Kumpel do niego:
On tylko dziwnie się popatrzył i odszedł. Wzruszyliśmy ramionami i wróciliśmy do gry.
Za jakiś czas ten sam brodaty pacjent wszedł na sale prelekcyjną i mówi do nas
Niestety okazało się to prawdą...
Druga historia jest już z oddziału. Podczas obchodu wchodzimy na męską salę i widzimy, że jeden z pacjentów (zdefekciały schizofrenik), ma na obu policzkach wymalowane dwie skośne kreski (coś jak indianie). Obok niego na parapecie leżał jeszcze świeży parujący stolec, którym to te barwy wojenne wymalował. Zapytany o przyczynę takiego postępowania odparł:
Napiszcie co chcielibyście wiedzieć o pracy w oddziale ogólnopsychiatrycznym dla dorosłych to będzie mi łatwiej coś wybrać.
#psychiatria #lekarz
Może coś z fobią społeczną?
@delirium_tremens: Jakieś konsekwencje? Kierownik śmieszek czy służbista? Mieliście przesrane czy machnął ręką?
#pdk
@tyryryry: myślę, że 'fajne' byłyby tez jakieś ekstremalne przypadki schizofrenii, co widzą/słyszą z takich ciekawszych przypadków i może zabrzmi to trochę filmowo, ale czy spotkacie jakieś 'opętania', ludzi, którzy w to wierzą bądź czy sami juz wzywaliscie egzorcyste?