@wojtulas: uczyłem się z tego do C i to bardzo bardzo bardzo bardzo prawilna książka, jedyna chyba taka na helion, pewnie c++ będzie taki sam. Do c++ uczyłem sie z Grębosza (Symfonia) i mnie #!$%@?ła ale wiele osób chwali. Sesja? XD
to #!$%@? c++ i albo ucz się c albo javy/c#. ostatecznie musisz się zacząć uczyć z angielskich materiałów albo odpuść sobie programowanie, zanim u nas pojawi się poradnik technologia ma 7 lat i zdążyła wyewoluować w inną stronę.
oooo właśnie, głowiłem się jak to się nazywało, symfonia bardzo spoko. W symfonii bardzo mocno trzymają się słownictwa, jak się z nim dobrze obeznamy to książka jest przyjemna.
Czasem co prawda potrzeba takiego "krowie na rowie" szczególnie początkującym, trzeba jednak poznać sam fakt programowania (nieważne w jakim języku). Ja przyjemnie wspominam nauke programowania, bo jest dla mnie logiczna.
@Sok_Pomaranczowy: nielogiczne - jeśli C++ jest dla Ciebie starą technologią to czemu proponujesz C? może Basic od razu ? Programista assemblera też znajdzie prace, zależy od branży i "odległości" od sprzętu do którego piszemy programy
@wojciech-mucha-1: przeczytaj mój post jeszcze raz. Polecam C, Javę i C# jak zauważysz są to języki silnie typowane odpowiednio strukturalny lub obiektowe bo uważam, że jęz. strukturalnych powinno się uczyć w C a obiektowych w Javie/C# a silne typowanie tylko pomaga w nauce (imho). Następnie polecam angielskie materiały bo zanim w po polsku pojawi sie dobry(!) tutek lub książka technologia zdąży się znacząco rozwinąć/zmienić. Nigdzie nie mówię, że assembler jest słaby
http://helion.pl/ksiazki/jezyk-c-szkola-programowania-wydanie-vi-stephen-prata,cppri6.htm
#naukaprogramowania
@Sok_Pomaranczowy: gimbaza
W symfonii bardzo mocno trzymają się słownictwa, jak się z nim dobrze obeznamy to książka jest przyjemna.
Czasem co prawda potrzeba takiego "krowie na rowie" szczególnie początkującym, trzeba jednak poznać sam fakt programowania (nieważne w jakim języku). Ja przyjemnie wspominam nauke programowania, bo jest dla mnie logiczna.
może Basic od razu ?
Programista assemblera też znajdzie prace, zależy od branży i "odległości" od sprzętu do którego piszemy programy
Następnie polecam angielskie materiały bo zanim w po polsku pojawi sie dobry(!) tutek lub książka technologia zdąży się znacząco rozwinąć/zmienić. Nigdzie nie mówię, że assembler jest słaby