Aktywne Wpisy
pawelczixd +364
masz_fajne_donice +183
Zakupiłem właśnie obciągator za 1200 pln.
Ktoś jest ciekaw recenzji za dwa dni?
Byli ciekawi więc piszę. Jestem zaraz po testach więc nie mam entuzjazmu na nic - a więc efekt tożsamy z waleniem gruchy.
♥ Solidny w porównaniu do tańszego sprzętu jaki posiadam.
♥ Podłączany pod 220V więc nie trzeba się #!$%@?ć z ładowaniem a kabelek długi i cienki nie czuć go - od razu po wizycie #!$%@? można zabrać się
- Projekt logotypu
- Projekt sygnatury na pieczątkę
- Pieczątka
- Projekt wizytówki dwustronnej
- 500szt. wizytówek dwustronnych
On na to przystał, po jakimś czasie mówi, że zarząd firmy się nie zgadza, bo coś (ps. zarząd firmy = jego laska i jej rodzice XD - chyba jedyni pracownicy firmy XD) i poprosił mnie o numer, więc podałem. Po chwili dzwoni do mnie już "Właścicielka" firmy co to jest, czy mogę powiedzieć, czemu tak drogo. Na początku powiedziałem, że było w ciul poprawek, bo co chwilę coś nie tak, zmiany na zasadzie "Trochę w lewo. A może w prawo. Nie wiem, jednak w lewo", jakieś strzałki, narysować ptaka w programie i wrzucić na logo, bo "tak oni to widzą" XDDD. Odpowiadam grzecznie kobiecie, a ona do mnie z ryjem wyjebuje jak ak-47, że
"KUHWA, TO JA ZA 125ZŁ DOSTAŁAM JUŻ 1500 WIZYTÓWEK Z LOGIEM FIHRMY". Dobra, o #!$%@? chodzi, pytam ją
Ja - "Tej firmy dla której robię logo?"
Właścicielka - "TAK, TEJ FIHRMY"
Ja - "To po co Pani logo, skoro już ma Pani wizytówki? Przecież wtedy będą do wymiany XD"
Właścicielka - "... ALE TO I TAK DHROGO BLABLABLA"
Ogółem zbeształa mnie od góry do dołu, że ja TAKI #!$%@? GRUBY HAJS BIERĘ I NIE WYSTAWIAM FAKTUR (na początku już mówiłem, że nie prowadzę działalności gospodarczej i się jeszcze uczę"). Chciałem Jej wytłumaczyć, że w cenie 240zł wchodzi już WSZYSTKO CO KUHRWA CHCIAŁA, ale się nie dało, bo to babiszcze dalej na mnie darło ryja. Na koniec powiedziała, że Wyśle mi przelewem 150zł za same logo (chociaż mówiłem, że logo z poprawkami to 130zł, reszta kasy to wizytówki i pieczątka), ale #!$%@? i że mam sobie je schować do kieszeni XDDD.
Co o tym myślicie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) #smutnealeprawdziwe #kiciochpyta #komputery #truestory #truelolcontent
Z czasem nauczyć się otwarcie przedstawiać ceny przez rozpoczęciem pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiadomo, że nie robiłem tego 72h, tylko maksymalnie 10-12. Problem w tym, że nie dostałem żadnych wytycznych, tylko "chcemy samohud i ptaka, bo właścicielka ma na nazwisko (nazwa jakiegoś tam ptaka)". #!$%@?ł mnie fakt, że powiedziałem, że nie mam tabletu graficznego i raczej ciężko mi będzie narysować, to odpowiedzieli, że mogę zamówić ze stocka w wektorze. Znalazłem, zgodzili się, cena
nie mówię, żebyś nie robił poniżej tej kwoty, ale ustal sobie na początek jakiś sztywny cennik, który będzie dla Ciebie bazą. jeśli klient chce mniej - podziękuj. jeśli klient wchodzi w Twoje kompetencje i jest chamski -
@Spizgany_Majk: to dobry wyznacznik ceny. zobacz, ile powinieneś wziąć za custom logo, jeśli półprodukty latają po 5 dych.
nie rób takich rzeczy w przyszłości. :)
1. pierwsza działka gratis;
2. daj zawsze ciut więcej niż powinieneś (ot np. dwa projekty wizytówek - nie do wyboru tylko jeden w prezencie).
to da Ci większe szanse na utrzymanie relacji w przyszłości.
Swoją drogą wierzycie w to, że baba za 1500 wizytówek i projekt logotypu też z "milionami poprawek" zapłaciła 125zł? Na allegro 1500 wizytówek, to jakieś 80zł + 10zł przesyłka, co wychodzi na to, że sam logotyp wyniósł 40zł, bo
@Spizgany_Majk: to dużo czy mało?! czy optymalnie
jeśli chcesz się w to bawić na poważnie to policz sobie miesięczne koszty swojej pracy - np. zakup Photoshopa/Illustratora powinno Ci załatwić jedno proste zlecenie miesięcznie (już netto, po odprowadzeniu podatku). to też Ci da pewien ogląd sytuacji, ile musisz zarobić, żebyś wyszedł