Wpis z mikrobloga

#steam #cs #cs16 #cs16forever

Valve psuje CSa, po wczorajszym update EAX przestał działać i nie słyszę nic. Poza tym problem z rozszerzaniem obrazu z 4:3 na 16:9 (już naprawiłem). VALVE WHY?!
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@minusuj: W CSa gram od ok. 8 lat, jako dziecko biegałem do osiedlowej kawiarenki pograć z kumplami i od tamtej pory zawsze wracam do 1.6. Condition Zero jeszcze jako-tako można było przetrawić, bo to tylko podmienione modele w stosunku do 1.6, Source nie podoba mi się, a ostatnio, jak była promocja zakupiłem GO, ale niestety daleko mu do starej dobrej 1.6.
  • Odpowiedz
@krzyzak333: no ja też koło 8 lat grałem, zaczynałem chyba w 4 klasie podstawówki, też kawiarenki itp, w końcu jak już coraz mniej serwerów było do 1.6 uznałem że po 8 latach chyba pora zmienić grę ;), ach te headshoty
  • Odpowiedz
@Jon_Shannow: hehe ratsy jedne z moich ulubionych mapek, do tego jeszcze przez jakiś czas miałem fazę na kz_ i inne małe funmapki, na mody miałem niezłe pociśniecie, kiedyś superheromod na jednym z polskich serwerów był nieźly, później jak zrobiło się 100 bohaterów to ciężko się grało, pokemon mod też zajebisty był, łapało się pokemony i trenowało się je, zdobywały lvle i skille ;)
  • Odpowiedz
@Jon_Shannow: @minusuj: W moim kręgu mapy z tej serii są już kultowe. Czy to kuchnia (derats2001), czy kibel (csrats2) zawsze gra dawała wiele frajdy. Mimo iż już coraz mniej osób gra w csa, to staram się ze znajomym stworzyć kilka porządnych serwerów, doświadczenie jakieśtam mamy, bo w okolicach 2005-2006 roku mieliśmy 1 w Polsce serwer surf_ski2. Jakbyście chcieli kiedyś pomixować, wołajcie. Z chęcią zagram :P
  • Odpowiedz
@krzyzak333: ahahah surfy też pamiętam, kurde trochę tego było, ale od jakiś dwóch lat nie odpalałem csa, na jakiś czas koło 2 lat przeskoczyłem na TF2, powiedzmy że w miarę jakoś tam zbliżone do csa, bardzo mi się spodobało, w międzyczasie jeszcze na jakiś rok inne mmo wpadło, no a teraz wot <3
  • Odpowiedz
@minusuj: O, widzę że mamy podobne gusta. Niedawno dałem WOTowi drugą szansę, bo za pierwszym podejściem niezbyt mi się spodobało i nie żałuję. Czasami jak zasiądę, to potrafię być niedostępny przez 3-4h. Wcześniej w LOLa grałem ale ten znowu po patchu Season 3 stracił wiele w moich oczach, chociaż raz na jakiś czas wejdę i zagram partyjkę.
  • Odpowiedz
@krzyzak333: hehe ja tak samo, rok temu dałem WOT'owi drugą szansę, bo pierwszy raz grałem jak jeszcze była beta, no i jakoś tak mnie wciągnęło że po ostatnich wakacjach coś "mocniej" zacząłem grać, teraz nolife i farmie czołgi, w lola też miałem epizod, mimo tego ze wiązaęłm wielkie nadzieje z tą grą i rok temu dobiłem 15 lvl w tydzień czy dwa, grałem już z kumplami na 30lvl, już z
  • Odpowiedz
@krzyzak333: @minusuj: koło 2 lat temu postanowiłem, że spróbuje postawić serwer do CSa z prawdziwego zdarzenia. Jako, że lubię zombiaki i kiedyś świetnie się bawiłem na takich serwerach (nawet miałem jeden i zazwyczaj ciężko było się dobić), to stworzyłem coś własnego. Bazując na modzie (zombie plague) stworzyłem praktycznie innego moda. Coś w rodzaju killing floor. Zbalansowane postacie, system achievementów z wyświetlaniem ich na forum w profilu, było tam
  • Odpowiedz
  • 0
@minusuj: Powiem ci, że na niskich poziomach w LOLu to akcje trwająJ po te 5 sekund, ale później, gdy dobrze ogarniesz grę i zaczniesz grać z dobrymi graczami to te akcje potrafią się znacznie przedłużyć. Co do WOTa, koledzy nie chcą ze mną grać, bo mam za niski tier, ale już opracowałem taktykę, wyfarmię jakiegoś scouta i nie będą mieli wymówki :D

Już późno. Idę spać, także #dobranoc
  • Odpowiedz
  • 0
@Jon_Shannow: Niestety, ale muszę się z tobą zgodzić. W CSie teraz wszędzie spotkasz chamstwo, wyzywanie, obrażanie i dzieciarnię. Nasłuchali się tacy od starszych kolegów o tej grze i teraz są tego skutki. Jeszcze chyba jakieś bardziej ogarnięte serwery się trzymają, jak chociażby Owoce Egzotyczne, czy LukMAN. Co gorsza nie ma zbytnio jakiejś dobrej i bardzo grywalnej alternatywy dla CSa, w której nie byłoby dzieci. Miałem taki okres, że zagrywałem się
  • Odpowiedz