Wpis z mikrobloga

Mireczki, zamówiłem na allegro wyświetlacz do telefonu - dotarł uszkodzony (kurier dhl). Co robić w takiej sytuacji?
Reklamację poprzez kuriera? Wydaje mi się, że towar mógł zostać wysłany już w takim stanie. Był dobrze zapakowany i na pudełku nie ma żadnych uszkodzeń. Również uszkodzenie wygląda na takie, które nie mogło powstać w trakcie transportu.

#allegro #dhl #kurier #reklamacja
  • 4
@pan_koralgol: Jeśli nadawca wysłał już uszkodzony to na pewno wypnie się Ciebie, bo jest mówiąc krótko oszustem. Firma kurierska też się wypnie bo przesyłka nie była sprawdzona przy doręczeniu i reklamacji nie uznają na 100 %, więc lipa.
@1boszcz: Sprzedający jest z tego samego miasta. Odwiedzę go osobiście w siedzibie firmy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do kuriera, to paczkę odbierała mama i nie wiedziała o tym, że warto ją sprawdzić. W razie czego mam numer do kuriera i jest całkiem spoko więc najprawdopodobniej spiszemy protokół jeśli sprzedający się wypnie.
@pan_koralgol: Ważne żeby protokół spisać z datą i godziną w której była doręczana przesyłka, bo w przeciwnym wypadku firma kurierska nie uzna reklamacji gdyż stwierdzi, że sam sobie uszkodziłeś wyświetlacz po doręczeniu. Jeśli kurier jest spoko to pójdzie na takie coś.