Wpis z mikrobloga

• 37
Jutro emigruje po raz pierwszy w życiu z kraju. Mam nadzieję, że gdy spojrzę na ten wpis za jakieś pół roku lub dalej to powiem sobie samemu że było warto :) choć nie powiem bo strach przed nieznanym jest ...

#emigracja
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 3
@abcc5: Północna Holandia. Na początek o tyle dobrze, że będę miał zagwarantowane jakieś lokum, bo jadę przez agencję. Sporo o niej czytałem, bo zdaje sobie sprawę że i oni na tym zarabiają, ale koniec końców po zapoznaniu się ze wszystkimi opiniami wychodzi na to że są całkiem w porządku w co też wierzę że tak będzie :)
  • Odpowiedz
@GhostxT: Najważniejsze jest nastawienie! Odwagi i wytrwałości, więcej nie potrzebujesz :)

Ja po 3 miesięcznym pobycie w UK (również moja pierwsza w życiu emigracja) stwierdzam że to najlepsze co mi się przytrafiło, chociaż jeszcze nie widzę tego bogactwa o którym wszyscy mówią to zdobyłem bezcenne doświadczenie którego nijak bym nie zdobył inaczej.

Powodzenia!
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@noob_44: Przygotowywałem się do wyjazdu już przez długi czas i gdzieś tam w głębi mnie jest właśnie ten lęk, ale wierzę że zmierzam w dobrą stronę.

Dzięki wszystkim za słowa otuchy, to wiele dla mnie znaczy :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@bslawek: Wiesz, o wyjeździe myślałem juz od dawna, ale musiałem trochę w Polsce spraw pozamykać i przede wszystkim zmierzyć się z rynkiem pracy w kraju zarabiając na wszystko co będzie mi niezbędne by emigrować.
  • Odpowiedz