Wpis z mikrobloga

#europauniversalis #eu4
Mirki które grały z modem Extended Timeline: jakie macie odczucia co do tego moda? Chciałbym sobie pograć przejmując cały świat i zastanawiam się nad tym modem. Tylko czy rozgrywka szybko się nie nudzi? Czy ten mod "psuje" rozgrywkę jakimiś innymi zbędnymi dodatkami, bo patrząc na opis to dodaje więcej opcji niż samo rozszerzenie czasu gry?
  • 10
@Patres: Jeśli chcesz grać Polską albo kimś obok, to po pewnym czasie masz przerypane z Państwem Franków na zachodzie, ew. z Bizancjum na południowym wschodzie, te dwa kraje są OP i zdecydowanie zbyt ekspansywne.
@Danjou: możesz próbować ale nie gwarantuję sukcesu, prawdopodobnie po prostu zerwą w którymś momencie - kara do stosunków bo chcą Twoich prowincji
@B44M: podziękował. Właśnie odkrywam uroki tego moda. I widzę, że trzeba iść z ekspansją raczej na wschód niż na zachód. Przynajmniej w roku 660.
@Danjou: dojdziesz do granicy skolonizowanych ziem i dupa, chyba że chcesz iść w kierunku Indii. Postaraj się napuścić na siebie Franków i Bizancjum, sojusz z odleglejszym państwem jak będziesz silniejszy (w twoim przypadku pewnie Frankowie) i może wybuchnie między nimi wojna na wyniszczenie, u mnie z ponad 120 tysięcznych armii po obu stronach zostało po kilka tys i praktycznie zero manpowera - lecieli na najemnikach)
@Patres: może Cię to zaciekawi. Gran z modem extended timeline. Zacząłem w 1025 Polską. Jest 1100 a ja mam sojusz z Bizancjum, Francją i Hiszpanią. A sto lat nie będzie już hre. Tylko Litwa w tych czasach ssie palkę. Mod daje komfort czasowy, nie musisz się spieszyć m, wiec polecam.