@notauser: Meh. Rezygnować z języka bo ludzie zadają niewygodne pytania. Tym bardziej że: a) na wszystkie jest spokojnie odpowiedź b) większość tych pytań nie ma żadnego znaczenia dla samej nauki programowania jako takiej
@aseeon: To ma znaczenie, nikt się nie uczy programować żeby znać język programowania, ale po to by realizować w nim interesujące go projekty. Do czego Python nie jest najlepszy.
@notauser: Dla kogo nie jest najlepszy? Bo ja jakoś nigdy na Pythona nie narzekałem, a robiłem w nim różne rzeczy - w wielu wypadkach był tylko "w porządku", ale w wielu innych uważam go za wybór najlepszy z możliwych. Może artykuł powinien mieć tytuł "Python nie jest idealny do wszystkiego", tylko trudno nie zauważyć jakim banałem jest to stwierdzenie i nie bardzo wiem jak to się ma do nauki programowania
@notauser: Miałem odpisać dokładnie, ale @Regis86 niemal wyczerpał temat. Podpisuje się w całej rozciągłości. Python jest całkiem w porządku praktycznie do wszystkiego, może poza ekstremalnymi sytuacjami jak pisanie sterowników. Poza tym jest masa rzeczy w których Python jest albo najlepszym albo jednym z najlepszych wyborów.
@aseeon: Jak oceniasz popularność Pythona w ciągu następnych dwóch, trzech czy też czterech lat(Polska)? Będzie większe zapotrzebowanie na programujących w tym języku?
#programowanie #python
a) na wszystkie jest spokojnie odpowiedź
b) większość tych pytań nie ma żadnego znaczenia dla samej nauki programowania jako takiej
chcialbym kiedys uslyszec
Retiring Turbo Pascal as a Teaching Language in 95% of polish university
@notauser: chlopie wlasnie podwazyles istnieje polskiej edukacji :) przepros