Wpis z mikrobloga

mam kumpli którzy sobie mocno chwalą i mowia ze to "100 razy lepsze.od zwyklej silki bo sie nie nudzi i nie ma tepych koksow dookoła

@ssailorr: Chodzi właśnie o to że jeśli ktoś uprawia crossfit to na pewno się tym pochwali. Coś jak z wegetarianami. Jeśli uważają że na siłowni są same "tępe koksy" to znaczy że pewnie na żadnej nigdy nie byli.
  • Odpowiedz
@ssailorr: Dlaczego się śmieją? Z prostego powodu: odkryli jakiś nowy, inny niż zwykły sposób na ćwiczenie, po czym uznali się -jak sam to określiłeś- za elitarnych, z jakiegoś powodu lepszych. Znam parę normalnych osób uprawiających crossfit, ale to tak ok. 20%, podczas gdy na tej "prymitywnej" siłowni znalazłem takich z 85% :)
Drugim powodem jest często straszna technika wykonywanych ćwiczeń, co jest wręcz śmieszne przy ich podejściu w stylu "jestem ekspertem,
  • Odpowiedz
  • 0
@shdw: hehe no.to faktycznie niezla beka , sam uprawiam wspinaczke +biegam + podciagam sie (ale tak normalnie, nachwytem i bez nogi) myślałem o crossficie ale chyba wiecej wyciagne.ze swoich cwiczen
  • Odpowiedz
@ssailorr: bo co by tam nie robili robią to źle, boje olimpijskie w wykonaniu większości byleby podnieść, ergometr wioślarski na najwyższej przesłonie i kalectwo techniki do tego dochodzą setki milionów zdjęć z treningu.
  • Odpowiedz
@ssailorr: a wyobrażasz sobie jak kulturysta robi crossfit? haha
ja tam nikogo prawie nie znam kto trenuje crossfit, a na siłce macha hantelkami to co drugi znajomy, więc modna jest siłownia nie crossfit
crossfit jest ciężki, efekty w sylwetce nie są tak dobre jak w typowym splicie czy fbw
a technika to czasami jak ktoś zgona prawie zalicza na treningu, to nie zwraca na to uwagi, zresztą wyciskanie dużych ciężarów też
  • Odpowiedz
a technika to czasami jak ktoś zgona prawie zalicza na treningu, to nie zwraca na to uwagi, zresztą wyciskanie dużych ciężarów też jest bardzo szkodliwe

@Alibaba1234: A w 45 napadły na nas jednorożce. Stary - bardzo Cię proszę odejdź z tego tagu. Bo co jednej Twój post to większe farmazony.
  • Odpowiedz
@ssailorr: Chodzę od ponad roku na crossfit kilka razy w tyg, i o ile co do systemu zastrzeżeń nie mam - te wszystkie gadki o strasznej technice można o kant dupy potłuc, bo tak samo na siłce może ktoś robić #!$%@? martwy ciąg jak nie potrafi, tak samo na crossficie może. Tam gdzie chodzę trenerzy przykładają dużą uwagę do techniki i jest tołkowana naprawdę dużo - mało tego, jak widzą że
  • Odpowiedz