Aktywne Wpisy
Kick_Ass +49
#pokazmotor #motocykle #benelli
5k km za mną. Już polubiłem się z tym sprzętem. Na miasto jak znalazł.
5k km za mną. Już polubiłem się z tym sprzętem. Na miasto jak znalazł.
Satan696 +22
Mam pytanie do ludzi z tagu, jak by wy dajecie sobie rade z tak specjalnymi przypadkami jak @BayzedMan? Typowi zwrocilem uwage ze ip nic nie znaczy i ze moze byc z kijowa i tak i tak a ten zaczal nerwowowo probowac udowadniac mi ze on jest z polski(xD). Jakies zapraszanie na discordy, fotki dowodow na prif i inne cuda. Na koncu nazwal mnie iwanem i wywalil cala rozmowe z watku. Moze
Kiedyś mieszkałem w bloku gdzie nie było podzielników, wszyscy płacili po równo od metrażu - można było grzać przy otwartych oknach a i tak rachunek zawsze dla każdego był taki sam, jedyny ból dupy u sąsiadów o coroczne podwyżki ;) ale na tym koniec
teraz mieszkam z nowobogaczami, każdy sąsiad to #!$%@? pro eko i wygryw turnieju pozornych oszczędności... podzielniki rzecz święta wprowadzona na życzenie lokatorów - po pierwszym sezonie grzewczym miałem ponad 2k niedopłaty - oszczędzając (jak mi się początkowo wydawało) na ogrzewaniu, podczas gdy sąsiad dostał 600zł zwrotu... nie mogłem wyjść z podziwu jak to jest możliwe bo na prawdę czasami #!$%@? marznąłem i musiałem ten #!$%@? grzejnik odkręcić - sąsiad stwierdził że on lubi jak jest chłodniej, że jemu duszno jak za gorąco a jak za zimno to się kocem okryje (╥﹏╥) jego rachunek wynosił mniej więcej tyle ile mój na poprzednim mieszkaniu bez podzielników... Teraz po kilku latach już wiem jak to działa, wiem już że jak tylko okażę słabość i przekręcę ten kurek na grzejniku to okażę się frajerem i zwiększę swój procentowy udział w zapłacie za i tak z góry ustaloną ilość dostarczonego ciepła wg. umowy pomiędzy zarządcą a ciepłownią - to dlatego nikt się nie wychyla, nikt nie zaryzykuje odkręcenia kurka bo ryzyko zbyt wielkie że być może jest jedyny w bloku który ten kurek odkręcił...
i w ten sposób dzięki społecznościowym oszczędnością stać nas! stać nas jako wspólnotę aby co 2 lata robić elewacje, na przedłużanie dachów i na malowanie klatek... bo wszędzie #!$%@? grzyb na ścianach..
zapomniałem do tego dodać - coroczny ból dupy o podwyżki występuje również z podzielnikami
#boldupy #niecoolstory
I dziwisz sie, ze tu nigdy nie bedzie lepiej?
Moim znajomi mają w bloku mieszkanie na rogu.