Aktywne Wpisy
xyperxyper +51
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +65
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
W-----a mnie to, bo ja tak nie potrafię.
Oczywiście że cholernie zazdroszczę temu kolesiowi tego że jemu nie sprawia problemu nawoazywanie kontaktu z kobietamim. Mi pozostaje przeglądanie sie z zaciśnietymi zębami i opisywanie tego na Wypoku.
Taką sytuacja miała miejsce dzisiaj. Dziewczyna przyszła z innego działu do pomocy a ten typ jak gdyby nigdy nic podszedł, przywitał się, porozmswiali, pożartowali, posmiali się... A mi została świadomość tego że taki marny chujek jak ja, nie ma odwagi nawet "Dzień dobry" powiedzieć do nieznajomej.
#whocares #przegryw #stulejacontent #gorzkiezale #r---------------------------------------------------c
1. traktujesz kobiety jak kosmitów
2. traktujesz siebie jak śmiecia
3. brak ci dystansu
jeden lub każdy z tych punktów do zmiany i
@goblin21: jak nie podejdziesz to się nie nauczysz. Weź pod uwagę ze lasek jest dużo. Możesz sobie pozwolić na to żeby pierwsze 10 Cię zlało ciepłym moczem. Za każdym razem staraj się zagadać inaczej, w końcu nauczysz się jak zarwać do d------i. Najgorszy jest pierwszy raz, ale jak zobaczysz że nic ci się nie stało to nabierzesz wiary w siebie nawet w
aha, to wykop