Wpis z mikrobloga

Empik to jaskinia zła. Nienawidzę tego momentu, gdy koniec miesiąca się zbliża, a ja z mocno napiętym budżetem wchodzę do tego królestwa konsumpcjonizmu.
Wchodzę ot tak, by rzucić okiem na dobrze zaopatrzony dział motoryzacyjny. Poczytać ukradkiem. Czasami coś kupię, 6 czy 10 zł nikogo nigdy nie zabiło, a i mój budżet jeszcze jest w stanie to wytrzymać.
Dzisiaj jednak pękła granica bólu. W moje ręce wpadł ON - RAMP. Genialny, urzekający, fenomenalnie wydany. Miłość od pierwszego wejrzenia. No i stało sie to czego od dawna się bałem, wydałem 40 zł na "gazetę". Ale jeśli ktokolwiek waha się czy to warte tej ceny to mówię TAK, TAK, TAK po stokroć tak. To najpiękniejsza "gazeta" jaką miałem okazję mieć w ręce.
#motoryzacja #ramp #empik
  • 16
@valdo: raz w życiu wydałem więcej na "gazetę", był to jakiś Katalog Samochodowy, czy coś takiego. Wszystkie marki samochodów z modelami wymienione. Pamiętam, że kupiłem go jakoś na początku któregoś roku. Chętnie bym coś takiego w tym roku kupił. Kosztował 35 pln ale był gruuuby :P
@elvisiako: takie katalogi co roku wychodzą, ale to nuda w #!$%@?, RAMP z kolei miażdzy jakością tekstu i zdjęciami, których nie zobaczysz nigdzie indziej; ja jako moto-foto-zboczeniec musiałem to mieć i już wiem, że kupię każdy numer.
@Dziekan5: @elvisiako: Technicznie gość ma lvl master, ale królem bym go nie nazwał. Postprodukcja posunięta do maksimum. Zdjęcia piękne do wykorzystania reklamowego, ale bez klimatu, bez duszy, bliżej im do renderów.
@valdo: Właśnie na tym polega mistrzostwo. Myślisz, że gdyby klient sobie zażyczył, nie potrafiłby zrobić zdjęcia, jak to nazwałeś, z duszą? Opanował fotografię na takim poziomie, że dostaje zlecenia komercyjne od zagranicznych przedstawicielstw. Wiem, że robił coś np. dla Mercedesa w Dubaju. Poza tym żeby móc stworzyć takie zdjęcie, jakie on produkuje, trzeba mieć najpierw dobry podkład w postaci przemyślanych surowych ujęć. Zatem ja będę obstawał przy swoim, że on w