Wpis z mikrobloga

Mirasy, kiedyś przypadkowo znalazłem w necie ponad 20 skanów uniktowych głównie przedwojennych i zaborowych wydań książek kucharskich oraz wszelakich poradników.

Jest tam np. osławione "365 obiadów za pięć złotych" autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej.

Dzisiaj przypomniałem sobie o istnieniu tego zbioru. Dlatego chętnie dzielę się linkiem.

http://www.chefpaul.net/index/2/literatura/

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #kuchnia #rozdajo
Pobierz
źródło: comment_QZjnj0bRb8dvzLcoOEqczrj7BZXcn1O7.jpg
  • 7
@Enricco:

Ostrygi - Zupa a la reine, bulion. - Łosoś, sos holenderski, sandacz

w maśle. - Polędwica z truflami, rostbef angielski.-Pasztet z baraniny, pasztet z zająca. -

Cąber sarni, baŜanty. - Szparagi, kalafiory. - Galarety. - Lody. - Owoce - Cukry. - Kawa. -

Likiery francuskie


W książce z 32 roku :) Nieźle :)