Wpis z mikrobloga

@Wextor polecam robić tak jak ja - jak wpadnie mi pomysł który jest niezły , sam wysyłam sobie na maila maila z opisem pomysłu itd. W temacie pomysł na grę - i dalej już treść. Po pół roku mam pomysły które łatwo odsiać na dobre , gorsze, świetne. Pomysłów nie brakuje tylko czasu i ludzi z którymi można by wykonać takie projekty - oczywiście zapisuję sobie projekty na czysto do zrobienia indie
@Wextor: Niedawno na spotkaniu z cyklu Pog(R)adajmy gracze dyskutowali o grze swoich marzeń.

Jeśli chodzi o mnie - lubię gry ekonomiczne (SimCity, OpenTTD etc). Nie spotkałem się jeszcze z dobrą grą strategiczną osadzoną w świecie zła. Coś jak GTA, ale strategicznego. Przykład: zarządzanie grupą przestępczą. Planowanie przestępstw, budowanie układów w policji i polityce. Wszystko na poziomie bardziej ogólnym - nie gracz obrabia bank, tylko wybiera ludzi którzy to zrobią i ogólnie
@Wextor symulator sieci laboratoriów metaamfetaminy, zaczynasz w piwnicy, kończysz z marka dostarczajacą na cały świat. Walka z konkurencja, przekupianie polityków, zatrudnianie dilerów itp
To raczej na wiekszy projekt, rpg lub nawet mmo oparte w swiecie starozytnego egiptu, mocno oparte na historii, eksplorowanie piramid to by bylo cos :d 2 pomysl to symulator downhillu, z prawdziwymi trasami, sport bardzo popularny w stanach, nikt jeszcze nie stworzyl czegos takiego