Wpis z mikrobloga

@Szab: wiesz z racji bez racji jestem czestym klientem notariuszy, moj notariusz nie robi nic, nic do czego potrzebny jest mozg czy tez studia, przepisuje sobie gotowce pism, jesli o cos zapytam musi miec 2-3dni na burze mozgow telefony uzgodnienia i dopiero moze mi dac odpowiedz, inni sa tacy sami a za godzine pracy potrafie zaplacic 1-2tys. zl, wiem ze zarabia ~40-50tys. miesiecznie, do tego placi 2tys. studentce prawa zeby za
@bazingaxl: Praca byle robotnika warta jest więcej - to jednak nie powód żeby dać im podwyżkę do 100k miesięcznie ;) Pewnie, że fajnie by było gdyby programiści zarabiali te 50k na miesiąc, ale powiedzmy sobie szczerze - wysokość płacy nieczęsto faktycznie koreluje z wysiłkiem, który trzeba w to wszystko włożyć.
@Szab: praca robotnika nie jest więcej warta, ponieważ wlozyl mniejszy wkład pracy aby wykonywać swój zawód, ciąży na nim mniejsza odpowiedzialność. Analogicznie praca notariusza do programisty jest moim zdaniem więcej warta, no a że nie wymaga wysiłku intelektualnego to druga sprawa jak napisał @bazingaxl
@prot0n: slyszales zeby kiedys jakis notatiusz za blad zaplacil ? bo ja nigdy a prawie kazde pismo notariusza ma jakies mniejsze i wieksze bledy logiczne na poziomie prawa jak i takie na poziomie jezyka polskiego naprawde siedze w tym to wiem co sie odwala, jedynie jesli notariusz popelnia blad celowa a wiec dopuszcza sie przestepstwa umyslnego to jak nie ma plecow albo sprawa motzno smierdzi to beknie ale najczesciej nie srogo
@Kormas: a może czytać już nowsze wydanie tj. "Język C# 2010 i platforma .NET 4"
@bazingaxl: no, ale nad jedną pierdółką pracuje pracuje notariusz - 2000 zł
nad jedną pierdółką pracuje cały zespół programistów i testerów - 50 000 zł ,tylko te koszta się rozkładają na inne osoby jeszcze po prostu. notariusz jest jeden a programistów wielu. tak samo chirurg jest jeden a instrumentariuszów wiele.
@prot0n: Przecież o tej książce pisałem.

@bazingaxl: Ty piszesz o ilości kodu, ja piszę o bardziej przyszłościowym języku. Platforma .NET jest bardziej przyszłościowa, zwłaszcza jeśli chcesz pracować z technologiami Microsoftu - świetnie płacą.
@prot0n: no sam przeciez wlasnie udowodniles ze mam racje chirurg bierze 20-30k w polsce, ale pracuje z nim drugi jako asysta kolejne 20, do tego anestezjolog ci to potrafia i po 60k brac i jakos niktomu nie przychodzi do glosy gadac ze z powodu tego ze zespol operacyjny ma 5-8 osob to kazdy ma zarabiac 2tys.

@Kormas: ilosc kody nie jest wazna, a to czy .net ma przyszlosc czy nie