Wpis z mikrobloga

Mirki od #android
Mam xperie SP z 4.3. Bateria mi sie bardzo szybko rozladowuje. Uzywam telefonu glownie do neta po wifi i poziom baterii podczas korzystania spada niesamowicie szybko. Telefon zostawiony na 2h bez uzytku traci ok 10% baterii. GPS wylaczony, stamina wylaczona bo telefon sie od niej resetuje.
W zarzadzaniu zasilaniem nie ma nic tworczego, najwiecej zuzywa ekran. Bywaly problemy ze aplikacje googla duzo zzeraly, wtedy byl pogrom ale powylaczalam i jest ciut lepiej. Ale nadal masakra :/
  • 7
@mojwa: odinstaluj Google Services i zainstaluj jeszcze raz. Wake lock loop od lokalizacji Ci się zrobił. Potrafi baterię #!$%@? w pół dnia. Za czasów LG 2 razy mi się zdarzyło
@mojwa: Miałam to samo do czasu póki nie wróciłam na 4.1. Wiem, fajnie byłoby miec 4.3 skoro jest taka mozliwość, ale bateria istotniejsza. Nie wiem czy to możliwe, czy sama sobie taką teorie dołożyłam, ale teraz ma znowu przyzwoity czas pracy na baterii. Tyle, że mój się wyłączał i wariował ogólnie, takze potrzebował pilnego ratunku, ale jak znajdziesz chwile to polecam sprobowac u siebie.