Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +422
Kto wczoraj otworzył maskę w aucie przez dziwne stuki z okolicy silnika? Ja
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Andrzej_Buzdygan +609
Odezwali się do mnie z oferty na którą aplikowałem i poprosili o nagranie filmiku czemu chcę pracować u nich na tym stanowisku.
#pracbaza
#pracbaza
http://www.spidersweb.pl/2014/09/gastronauci-wykupieni-przez-zomato.html
Już kilkukrotnie zwracałem uwagę w dyskusjach na ten fenomen. Co jest powodem tego, że polskie firmy dość szybko są sprzedawane (przykładów jest dużo, Biedronka to chba sztandarowy) a nie myślą o rozwoju na inne rynki? Poza chęcią właścicieli na dostatnie życie - moim zdaniem głównie niedobór kapitału.
Informacja stara, ale dziś została dopisana pointa - dostałem maila z Gastronautów:
#ekonomia #biznes
@nikifor: A np. Allegro?
Czasami nie masz już pomysłu na rozwój, albo na horyzoncie widzisz lepszego przeciwnika zza granicy, który wiesz, że cię zmiecie. W przypadku niektórych portali to całkiem dobra decyzja - np. Nasza Klasa. Sprzedali chyba w maksymalnie dobrym momencie, po czym liczba userów i wartość portalu spadła na łeb na szyję.
Ładnie się rozwinęło i zaatakowało wschód europy, ale obecnie:
@piti54: Ale ja właśnie o tym napisałem - gdyby nie zagraniczny kapitał!
@nikifor: duże kwoty. Następne pytanie.
@piti54: tak, to jest jasne. Ale mamy podatek od zysków kapitałowych i narzekanie na brak polskich "lokomotyw biznesu" jednocześnie.
@rss: myślisz, że Zukenberg czy Page nie dostaliby za swoje geszefty dużej kwoty? :)) Jeśli biznes jest dochodowy i perspektywiczny to zawsze się znajdzie ktoś, kto da dużą kwotę. Ergo - polskie firmy nigdy się nie rozwiną?