Podobno Arsenal w końcu się dogadał z Legią w sprawie transferu Bielika w wysokości 3 mln euro. Brawa dla warszawskiego klubu za nieugiętość w negocjacjach, bo kwota jak za takiego dzieciaka z Polski jest bardzo duża. #arsenal #legia
U użytkownika @Kid_A, który myśli, że jeśli za Bielika obecnie (po tym, jak zagrał już w pierwszej drużynie oraz w reprezentacji U'17) Legia wytargowała 3mln, to znaczy że wcześniej Lech mógł go opchnąć za porównywalną kasę, nawet jeśli nie było innej oferty niż z Legii - bo mogli aktywnie szukać i wciskać go innym klubom (już to obniża znacząco wartość piłkarza)
@Kid_A: To, że w Lechu grał w juniorach. Nie zagrał minuty w pierwszym składzie, a w Legii zagrał w lidze w pierwszym składzie. Nie zagrał w reprezentacji Polski, a w te pół roku zagrał parę meczów. I, co najważniejsze, nie było oferty kupna i klubu zdeterminowanego na zakup. A nie wiem czy wiesz, ale w handlu liczy się ile kupiec jest gotów zapłacić, nie ile jest obiektywnie warty. Jakby wtedy był
@Ragnarokk: no to pytanie za 3kk ojro, czemu nikt z lecha nie wyciągnął go do pierwszego składu i nie dał mu tam zagrać, skoro ma taki potencjał? Kto jak kto ale Arsenal potrafi ściągać utalentowanych juniorów, wystarczy im tylko takiego delikwenta pokazać.
@Kid_A: Bo to nie jest Football Manager, gdzie masz gwiazdki przy piłkarzu, a czy wprowadzisz 15 latka do składu to nie ma znaczenia, bo i tak ograsz komputer. A różnica umiejętności między 15 a 16 lat może być spora.
Arsenal potrafi ściągać utalentowanych juniorów
Powtarzasz bzdurę po polskich dziennikarzach. Podaj mi ostatni dobry transfer utalentowanego juniora (zakładam wiek Bielika, 15-16 lat) do Arsenalu.
@Kid_A: 24 lata. Czyli średnio ostatnio :) Lech to raczej dawno nie miał dobrych juniorów, którzy grali w pierwszym składzie. Zobaczymy za ile Kownacki pójdzie. Natomiast w drugą stronę można mieć bekę z Legii za Lewego. Ale takie coś się zdarza, lepsze kluby wypuszczały wielkie gwiazdy.
@Shen: O nim w pierwszej kolejności myślałem. Ale to na razie jest 4 prawy obrońca, który korzysta z tego, że łamią Debuchego, Chambers grał co 3 dni przez pół sezonu a Jenkinson w Młotach.
#arsenal #legia
Nie. Bielik sam chciał odejść z Lecha.
Nie mógł, bo Arsenal nie proponował.
#januszbiznesu
Nie. Z naiwności.
@bocznia:
Nudny jesteś.
To, że w Lechu grał w juniorach. Nie zagrał minuty w pierwszym składzie, a w Legii zagrał w lidze w pierwszym składzie. Nie zagrał w reprezentacji Polski, a w te pół roku zagrał parę meczów. I, co najważniejsze, nie było oferty kupna i klubu zdeterminowanego na zakup. A nie wiem czy wiesz, ale w handlu liczy się ile kupiec jest gotów zapłacić, nie ile jest obiektywnie warty. Jakby wtedy był
Bo to nie jest Football Manager, gdzie masz gwiazdki przy piłkarzu, a czy wprowadzisz 15 latka do składu to nie ma znaczenia, bo i tak ograsz komputer. A różnica umiejętności między 15 a 16 lat może być spora.
Powtarzasz bzdurę po polskich dziennikarzach. Podaj mi ostatni dobry transfer utalentowanego juniora (zakładam wiek Bielika, 15-16 lat) do Arsenalu.
Szczęsny( ͡° ͜ʖ ͡°) w zamian podaj mi juniora sprzedanego za dobrą kasę z lecha
24 lata. Czyli średnio ostatnio :)
Lech to raczej dawno nie miał dobrych juniorów, którzy grali w pierwszym składzie. Zobaczymy za ile Kownacki pójdzie. Natomiast w drugą stronę można mieć bekę z Legii za Lewego. Ale takie coś się zdarza, lepsze kluby wypuszczały wielkie gwiazdy.
O nim w pierwszej kolejności myślałem. Ale to na razie jest 4 prawy obrońca, który korzysta z tego, że łamią Debuchego, Chambers grał co 3 dni przez pół sezonu a Jenkinson w Młotach.