Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +2279
Laska z ktora sie umawialem od 4 miesiecy wysmiala mnie bo pojechalem z ojcem lvl 63 do Biskupina. Ja sam mam 28 lat i wracalem specjalnie do rodzicow zeby z nim na ten festyn pojechac, bo ojciec interesuje sie historia i zabieral nas na kazdy co roku. Powiedzialem jej, ze jak smieszy ja moja relacja to ma palic wroty. #rozowepaski #zwiazki #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
7160 +350

1. Jak chcę 'jakieś projekty' to co konkretnie mam określić takiemu grafikowi? Jakieś wymiary? Starczy tematyka i mogę liczyć na jego kreatywność czy rczej mam mu opisowo opowiedzieć o grafice którą chcę mieć?
2. Jaką kwotę za każdą sztukę można uznać za 'normalną' jeśli mają to być nieskomplikowane grafiki użyte docelowo do sitodruku na kilkudziesięciu produktach tekstylnych (nie do masowego zysku na setki tysięcy)?
#grafika #grafikakomputerowa
1. starczy tematyka, płacisz to wymagasz
2. jakieś 100 zł od projektu.
Dzięki!
Wymiary jak i inne kwestie techniczne muszą być jasno podane. Czyli jaka technologia itp
Kwestie tego co ma być też muszą być opisane możliwie szczegółowo.
Cena może być od kilkudziesięciu do kilkuset złotych.
Zależy od skomplikowania i twojego marudzenia ;)
Dzięki!
Oczywiście mógłbyś być #!$%@? i powiedzieć 'chcę coś cool' i zmuszać jakiegoś studenta by 10tą wersję poprawek za fri robił, no ale bądźmy ludźmi.
@nodikv: Zastanow sie co chcesz, do czego, w jakiej ilosci. Zaplanuj sobie budzet. Z grafikiem pogadaj. On Ci zada pytania o rzeczy, ktore musi wiedziec przed wycena, zasugeruje technologie, jezeli jeszcze nie wybrales (Warto abys zorientowal sie wczesniej jakie
jestem grafikiem.
Przeważnie podajesz np wymiary pracy. Mówisz ze chcesz baner 100cmX 80cm. I co to ma być.Reszta raczej jest po mojej stronie - jeśli chodzi o sprawy techniczne, zawsze mogę dopytać. Na pewno nikt od baranów nie będzie wyśmiewać.
Jeśli chodzi o zawartość czyli projekt to dobrze jest opisać co się chce, kolory, duze , male auto i itp. Dobrze jest też poddać jakieś przykładowe prace