Aktywne Wpisy
KosmicznyPaczek +45
Rodrigo_Borgia +56
Moje prawo jazdy obchodzi dzisiaj trzydzieste urodziny. Nie dzwońcie po śmieciarkę bo nie mam na nią uprawnień
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
-darmowe podręczniki dla pierwszoklasistów
-darmową edukację
-bezpłatną służbę zdrowia
-darmowe autostrady
A potem się #!$%@? człowiek dziwi, że w tym kraju podatek goni podatek, Vatu, akcyzy na czym się tylko da. Jak ludzie nie zmienią swojego myślenia to tu nigdy dobrze nie bedzie
#wosp #boldupy
@Wywolwerowany_Rewolwer: a zmusza Cię ktoś żebyś wrzucał hajs do puszki? bo nie kumam do czego pijesz
To przecież wiadome. Nie ma darmowych obiadów ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie oznacza to jednak, że trzeba oskarżać WOŚP o wydawanie publicznych pieniędzy, bo fundacja nimi nie dysponuje. Samorządy organizując imprezy okołofinałowe mają w tym jakiś cel: zwiększenie rozpoznawalności, stworzenie jakiejś rozrywki gawiedzi itd. Można to porównać do sponsorowania drużyn sportowych przez spółki skarbu państwa. Można się zastanawiać nad zasadnością tego zjawiska.
Natomiast oskarżanie Owsiaka o
Przez właśnie takie akcje ludzie później
Napiszę natomiast jeszcze raz: oskarżanie Owsiaka o machlojki nie posiadając jakichkolwiek dowodów sugeruje, że oskarżający nie szanuje prawa i obowiązujących norm. Nie jest to skierowane do Ciebie, lecz do
Jeżeli cała WOSP organizowana byłaby z funduszy prywatnych, to ok - nic mi do tego, ale jeżeli państwo czyli każdy obywatel dokłada
Nie ma sensownych danych z samorządów dot. kosztów organizacji imprez w związku z finałem, wiec nie ma sensu się nad tym pastwić. Wiadomo, że samorządy wydają na imprezę trochę kasy. Nie widzę jednak powodu, żeby nad tym ubolewać.
Państwo sponsoruje nie tylko WOŚP (a to stwierdzenie jest dużym nadużyciem, lecz posłużę się nim dla klarowności przekazu) ale także na kulturę, stadiony, promocję kraju i regionów. Uważam, że finał jest wydarzeniem
Dane są, bo każda gmina musi zapisywać wydatki - wystarczy zebrać te dane i opracować.
Przecież ja nie uczepiłem się do tego, że państwo dokłada. Tylko do tego, że nie mówi się prawdy i nagina oczywiste fakty. Nie powinno lansować się w społeczeństwie opinii o tym, że składki na WOSP są dobrowolne, że czas antenowy jest za darmo, a samo WOSP jest wielkim sukcesem finansowym i kasowym. Chodzi mi o
Pomińmy kontrowersje i urojone oskarżenia dot. Orkiestry, pomińmy całkowicie zasadne wątpliwości