O co chodzi z #wosp, że taką nienawiścią pałacie do tej fundacji? Przecież wpłaty są dobrowolne i płaci kto chce, więc nie rozumiem sensu prucia się o to i nawoływania innych żeby nie wpłacali, bo każdy ma swój własny rozum, rozsądek i wie, czy ma wpłacić hajs, czy też nie...
Owsiak podpadł katoprawackiemu środowisku. Przez swoje poglądy na eutanazję, przez zapraszanie słynnych "lewaków" na woodstock i kiedyś tam poparł Bronisława Komorowskiego. Od tego czasu PIS cyklicznie poprzez swoje media organizuje dni nienawiści do Owsiaka. Te dni zawsze zbiegają się na czas przed finałem, a potem wszyscy o nim zapominają. Przez to mieliśmy wysyp kilkudziesięciu znalezisk w wykopalisku opluwających owsiaka, wośp i wszystko co z nim
@Linux__Shines: Mnie przydybało trzech rosłych wolontariuszy i największy powiedział -Krew na nożu albo gówno na fiucie, wybieraj marynarzu I co miałem zrobić. Zgwałcono mnie, wrzuciłem do puszki 100zł a potem wytatuowali mi na pośladkach serduszko z napisem "Własność mojego pana i władcy Jurka" To było trzy lata temu. Rekordowa zbiórka, piękny pokaz sztucznych ogni. W telewizji pokazywali światełko do nieba a a leżałem w pozycji embrionalnej ssąc kciuk i łkając cichutko.
@zerozero7: działalność kulturalna jest wpisana w ustawowe zadania gmin. Mam nadzieje, że nie jesteś hipokrytą i tak samo hejtujesz finansowanie teatrów, muzeów, koncertów, dni morza i innych festynów z których ma nie być nic pożytecznego.
@zerozero7: 55 tysięcy to tyle co nic dla miast, bo zadłużenie i tak jest zazwyczaj kilku(nasto)milionowe a ich prezydenci nic z tym nie robią. ( ͡º͜ʖ͡º) @Piaseczyniak: A gdy ktoś ma to w dupie i "a niech sobie buduje"? @Internet_the_explorer: Jak to dobrze, że jestem apolityczny. :D @wodorost50: Cóż... W takim razie zapraszam do udziału w kolejnym programie "Rozmowy w toku".
ja np. nie zgadzam się z całym tym WOŚPem z innego powodu. Jest to niby akcja charytatywna, a Szczecin w tym roku wyda ok 70000 zl na scenę, nagłośnienie i artystów. Dodam tylko, że jest to jakieś 55% wszystkich środków, jakie w ogóle udało się w Szczecinie zebrać w zeszłym roku (źródło: wpolityce.pl) W takim razie ja się pytam jaka to akcja charytatywna? BTW. uważam, że kierownictwo WOŚP powinno ujawnić, którzy artyści
@Ginden: Nawet jakby to było 0,5 grosza na miesiąc, to nadal jest wyciąganie pieniędzy. Wiem, że w Polsce lewactwo ma serio #!$%@? na cudze pieniądze (bo co publiczne to niczyje).
@Internet_the_explorer: Odpowiadam na argument "Na WOŚP nie płaci nikt, kto nie chce". Co do użyteczności też mam wątpliwości, skoro WOŚP może odebrać sprzęt szpitalom, które przenoszą sprzęt diagnostyczny między oddziałami. W dodatku zaopatruje szpitale w taki sprzęt, który i tak
W dodatku zaopatruje szpitale w taki sprzęt, który i tak idzie do odstawki, bo szpitala nie stać np. na wymianę pompy infuzyjnej (w umowie jest o tym, by to szpital płacił za utrzymanie sprzętu).
@zerozero7: to już było wiele razy tłumaczone. Przy wyborze sprzętu zawsze uczestniczą specjaliści i to same szpitale zgłaszają zapotrzebowanie na sprzęt. Nie jest tak, że owsiak wymyśla sobie co kupi i wpycha to szpitalom. Taka sytuacja, którą
@zerozero7: Pośród tylu wydatków publicznych jeden z najmniejszych jest w centrum uwagi. Czemu? Uwaga, zakup jednego samochodu przez miasto kosztuje tyle. Władze Gdańska wydały 10 razy więcej na ekspertyzę dotyczącą budowy tunelu pod Pachołkiem.
Przy wyborze sprzętu zawsze uczestniczą specjaliści i to same szpitale zgłaszają zapotrzebowanie na sprzęt.
@Internet_the_explorer: To prawda, jednak umowa jest bardzo sztywna - np. przy reorganizacji szpitalów nie wiadomo co zrobić z tym sprzętem. Wiem, że na pewno u mnie w mieście ten sprzęt się kurzy, bo osobiście widziałem. Według mnie znajdzie się więcej, niż jeden szpital, który tego nie używa.
pośród tylu wydatków publicznych jeden z najmniejszych jest w centrum
Wiem, że na pewno u mnie w mieście ten sprzęt się kurzy, bo osobiście widziałem. Według mnie znajdzie się więcej, niż jeden szpital, który tego nie używa.
@zerozero7: Wiem, że na pewno Owsiak sprzedał uran czeczenom, bo osobiście widziałem. Według moich szacunków owsiak sprzedał czeczenom już 4kg uranu. Taką wartość mają twoje argumenty
@Internet_the_explorer: Jeden argument. Nie bardzo mnie też obchodzi Twoje zdanie na temat tego, czy zmyślam, czy nie. Traktuj to jako ciekawostkę, jeżeli ma Cię piec dupa z tego powodu.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
@Linux__Shines: Organizacja finałów idzie z budżetu miast. Gdańsk dla przykładu wydał na to 55 tys zł. Średnio to dobrowolne :)
Więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/492062,pomorze-ile-miasta-wydaly-na-organizacje-wosp-a-ile-zebraly,id,t.html?cookie=1
Owsiak podpadł katoprawackiemu środowisku. Przez swoje poglądy na eutanazję, przez zapraszanie słynnych "lewaków" na woodstock i kiedyś tam poparł Bronisława Komorowskiego. Od tego czasu PIS cyklicznie poprzez swoje media organizuje dni nienawiści do Owsiaka. Te dni zawsze zbiegają się na czas przed finałem, a potem wszyscy o nim zapominają. Przez to mieliśmy wysyp kilkudziesięciu znalezisk w wykopalisku opluwających owsiaka, wośp i wszystko co z nim
-Krew na nożu albo gówno na fiucie, wybieraj marynarzu
I co miałem zrobić. Zgwałcono mnie, wrzuciłem do puszki 100zł a potem wytatuowali mi na pośladkach serduszko z napisem "Własność mojego pana i władcy Jurka"
To było trzy lata temu. Rekordowa zbiórka, piękny pokaz sztucznych ogni. W telewizji pokazywali światełko do nieba a a leżałem w pozycji embrionalnej ssąc kciuk i łkając cichutko.
@Piaseczyniak: A gdy ktoś ma to w dupie i "a niech sobie buduje"?
@Internet_the_explorer: Jak to dobrze, że jestem apolityczny. :D
@wodorost50: Cóż... W takim razie zapraszam do udziału w kolejnym programie "Rozmowy w toku".
@Internet_the_explorer: Odpowiadam na argument "Na WOŚP nie płaci nikt, kto nie chce".
Co do użyteczności też mam wątpliwości, skoro WOŚP może odebrać sprzęt szpitalom, które przenoszą sprzęt diagnostyczny między oddziałami. W dodatku zaopatruje szpitale w taki sprzęt, który i tak
@zerozero7: to już było wiele razy tłumaczone. Przy wyborze sprzętu zawsze uczestniczą specjaliści i to same szpitale zgłaszają zapotrzebowanie na sprzęt. Nie jest tak, że owsiak wymyśla sobie co kupi i wpycha to szpitalom. Taka sytuacja, którą
Uwaga, zakup jednego samochodu przez miasto kosztuje tyle. Władze Gdańska wydały 10 razy więcej na ekspertyzę dotyczącą budowy tunelu pod Pachołkiem.
@Internet_the_explorer: To prawda, jednak umowa jest bardzo sztywna - np. przy reorganizacji szpitalów nie wiadomo co zrobić z tym sprzętem. Wiem, że na pewno u mnie w mieście ten sprzęt się kurzy, bo osobiście widziałem. Według mnie znajdzie się więcej, niż jeden szpital, który tego nie używa.
@PuffinusGravis:
@Internet_the_explorer:
Z każdym postem dajecie kolejną porcję atencji cymbałom hejtującym WOŚP.
@szasznik: Bo to trochę tak jak w zoo. Taka rozrywka. Rzuć małpom banana i patrz jak się wszystkie o niego biją xD
@zerozero7: Wiem, że na pewno Owsiak sprzedał uran czeczenom, bo osobiście widziałem. Według moich szacunków owsiak sprzedał czeczenom już 4kg uranu. Taką wartość mają twoje argumenty
@Internet_the_explorer: Jeden argument. Nie bardzo mnie też obchodzi Twoje zdanie na temat tego, czy zmyślam, czy nie. Traktuj to jako ciekawostkę, jeżeli ma Cię piec dupa z tego powodu.
Mimo wszystko problem sprzętu od WOŚPu jest dobrze opisany w tym artykule : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Warszawski-szpital-odmawia-sprzetu-od-WOSP,wid,11833199,wiadomosc.html?ticaid=114243&_ticrsn=5
I to nie tylko jedna placówka ma z tym problem.