Wpis z mikrobloga

@Linux__Shines: Już wczoraj o tym pisałem

Owsiak podpadł katoprawackiemu środowisku. Przez swoje poglądy na eutanazję, przez zapraszanie słynnych "lewaków" na woodstock i kiedyś tam poparł Bronisława Komorowskiego. Od tego czasu PIS cyklicznie poprzez swoje media organizuje dni nienawiści do Owsiaka. Te dni zawsze zbiegają się na czas przed finałem, a potem wszyscy o nim zapominają. Przez to mieliśmy wysyp kilkudziesięciu znalezisk w wykopalisku opluwających owsiaka, wośp i wszystko co z nim
@Linux__Shines: Mnie przydybało trzech rosłych wolontariuszy i największy powiedział
-Krew na nożu albo gówno na fiucie, wybieraj marynarzu
I co miałem zrobić. Zgwałcono mnie, wrzuciłem do puszki 100zł a potem wytatuowali mi na pośladkach serduszko z napisem "Własność mojego pana i władcy Jurka"
To było trzy lata temu. Rekordowa zbiórka, piękny pokaz sztucznych ogni. W telewizji pokazywali światełko do nieba a a leżałem w pozycji embrionalnej ssąc kciuk i łkając cichutko.
@zerozero7: 55 tysięcy to tyle co nic dla miast, bo zadłużenie i tak jest zazwyczaj kilku(nasto)milionowe a ich prezydenci nic z tym nie robią. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Piaseczyniak: A gdy ktoś ma to w dupie i "a niech sobie buduje"?
@Internet_the_explorer: Jak to dobrze, że jestem apolityczny. :D
@wodorost50: Cóż... W takim razie zapraszam do udziału w kolejnym programie "Rozmowy w toku".
Pobierz L.....s - @zerozero7: 55 tysięcy to tyle co nic dla miast, bo zadłużenie i tak jest z...
źródło: comment_cNUiKtm7ngWcqAwKKN94s6PNMX7iBobL.gif
ja np. nie zgadzam się z całym tym WOŚPem z innego powodu. Jest to niby akcja charytatywna, a Szczecin w tym roku wyda ok 70000 zl na scenę, nagłośnienie i artystów. Dodam tylko, że jest to jakieś 55% wszystkich środków, jakie w ogóle udało się w Szczecinie zebrać w zeszłym roku (źródło: wpolityce.pl) W takim razie ja się pytam jaka to akcja charytatywna? BTW. uważam, że kierownictwo WOŚP powinno ujawnić, którzy artyści
@Ginden: Nawet jakby to było 0,5 grosza na miesiąc, to nadal jest wyciąganie pieniędzy. Wiem, że w Polsce lewactwo ma serio #!$%@? na cudze pieniądze (bo co publiczne to niczyje).

@Internet_the_explorer: Odpowiadam na argument "Na WOŚP nie płaci nikt, kto nie chce".
Co do użyteczności też mam wątpliwości, skoro WOŚP może odebrać sprzęt szpitalom, które przenoszą sprzęt diagnostyczny między oddziałami. W dodatku zaopatruje szpitale w taki sprzęt, który i tak
W dodatku zaopatruje szpitale w taki sprzęt, który i tak idzie do odstawki, bo szpitala nie stać np. na wymianę pompy infuzyjnej (w umowie jest o tym, by to szpital płacił za utrzymanie sprzętu).

@zerozero7: to już było wiele razy tłumaczone. Przy wyborze sprzętu zawsze uczestniczą specjaliści i to same szpitale zgłaszają zapotrzebowanie na sprzęt. Nie jest tak, że owsiak wymyśla sobie co kupi i wpycha to szpitalom. Taka sytuacja, którą
Przy wyborze sprzętu zawsze uczestniczą specjaliści i to same szpitale zgłaszają zapotrzebowanie na sprzęt.

@Internet_the_explorer: To prawda, jednak umowa jest bardzo sztywna - np. przy reorganizacji szpitalów nie wiadomo co zrobić z tym sprzętem. Wiem, że na pewno u mnie w mieście ten sprzęt się kurzy, bo osobiście widziałem. Według mnie znajdzie się więcej, niż jeden szpital, który tego nie używa.

pośród tylu wydatków publicznych jeden z najmniejszych jest w centrum
@szasznik: odkłamuje po prostu to co mówią.

Wiem, że na pewno u mnie w mieście ten sprzęt się kurzy, bo osobiście widziałem. Według mnie znajdzie się więcej, niż jeden szpital, który tego nie używa.

@zerozero7: Wiem, że na pewno Owsiak sprzedał uran czeczenom, bo osobiście widziałem. Według moich szacunków owsiak sprzedał czeczenom już 4kg uranu. Taką wartość mają twoje argumenty
Taką wartość mają twoje argumenty

@Internet_the_explorer: Jeden argument. Nie bardzo mnie też obchodzi Twoje zdanie na temat tego, czy zmyślam, czy nie. Traktuj to jako ciekawostkę, jeżeli ma Cię piec dupa z tego powodu.

Mimo wszystko problem sprzętu od WOŚPu jest dobrze opisany w tym artykule : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Warszawski-szpital-odmawia-sprzetu-od-WOSP,wid,11833199,wiadomosc.html?ticaid=114243&_ticrsn=5
I to nie tylko jedna placówka ma z tym problem.