Wpis z mikrobloga

@Cheater: Niemcy się boją. Jest o tym w artykule.

I wcale im się nie dziwie. USA sobie mogą drukować, bo dolar jest walutą rezerwową całego świata. W Europie skończy się to mocną przeceną euro. Na czym ostatecznie stracą ci, którzy to euro posiadają, czyli europejscy obywatele -- bo, poza nimi, mało kto euro w odróżnieniu do dolara przetrzymuje.

Poza tym wracając do USA -- masz niezłą butę pisząc "jakie to efekty
  • Odpowiedz
@Cheater:

Dzisiaj około 67% oficjalnych rezerw walutowych w świecie jest przechowywanych w dolarach USA, 25% w euro

A teraz napisz ile z tych 25% to państwa Unii (chociażby takie jak Polska, która 50% rezerw trzyma w euro), a ile faktycznie reszta świata ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od zera do 1/4 rynku.

Ciekawe. To rezerwy, które różne państwa trzymały w markach niemieckich lub frankach francuskich się zdematerializowały z
  • Odpowiedz
Ty masz nawet problemy ze zrozumieniem jezyka polskiego i prostych słów:)

@Cheater: Dyskutuj z idiotą, a sprowadzi cię do swego poziomu, a później zakrzyczy.

To rezerwy, które różne państwa trzymały w markach niemieckich lub frankach francuskich

Gdzie w tym zdaniu dostrzegłeś, że pisząc "różne państwa" miałem na myśli Niemcy i Francję? xD

Ty masz nawet problemy ze zrozumieniem jezyka polskiego i prostych słów :)

Epic fail :D
  • Odpowiedz
@Cheater: Proszę bardzo:

Np. Japonia trzymała rezerwy w obligacjach francuskich i niemieckich denominowanych w frankach i markach. (Bo pewnie tego nie wiesz, ale rezerw nie trzyma się bezpośrednio w walucie, tylko w papierach dłużnych (najczęściej państwowych) kupionych za tą walutę.) W momencie przyjęcia przez te państwa euro te obligacje stały się denominowane w euro. Czyli Japońskie rezerwy we frankach i markach stały się rezerwami w euro.

Więc kłamstwem jest to co
  • Odpowiedz
@Cheater: Hehehe, ale się słodko denerwujesz jak uświadamiasz sobie, że nie masz racji :)

Napisałeś, że euro zaczynało od zera.

Od zera do 1/4 rynku.

Ja na to odpisałem ci:

Ciekawe. To rezerwy, które różne państwa trzymały w markach niemieckich lub frankach francuskich się zdematerializowały z dniem pojawienia się euro? Czy może jednak zostały zamienione na euro?

Chciałeś poznać mechanizm według którego to nastąpiło, to ci go przedstawiłem. A teraz wyjeżdżasz
  • Odpowiedz
Ale po co ja się produkuje i tłumaczę to trolowi, którego główną działalnością na Wykopie jest wyzywanie innych od kuców.

@snapwheed: hahaha, podziwiam, że i tak miałeś tyle siły z nim dyskutować :))
  • Odpowiedz