Wpis z mikrobloga

Ile cebulionów potrzeba, aby miesięcznie utrzymać się w mieście typu #wroclaw lub #poznan?
Mam na myśli:
- wynajęcie pokoju + opłaty za prąd, wodę itp.
- rachunek za neta i telefon
- jedzenie, środki czystości
- miesięczny
- karnet na siłkę.

Wychodzi na to, że pytam się ile trzeba przeznaczyć na skromną egzystencję.

#wynajem #kiciochpyta
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gawithhh: Kwestia jak zostali nauczeni. Można za 1200 tylko trzeba się trochę wysilić. Albo za 2k bez żadnego wysilania się, czytaj mama nie nauczyła mnie gotować.
  • Odpowiedz
@bubu8: Chillout men :) Zakupy akurat robię wracając z pracy. Rzadko w marketach i dyskontach, przez co oszczędzam czas na staniu w kolejce. Mam swoje upatrzone punkty gdzie z reguły jest tanio i szybko. Bazary, mięsne itp. Kolesiowi w całym pytaniu chodziło o to czy uda mu się przeżyć za minimalną w wielkim mieście, a tu ludzie mu odpowiadają z d--y, że potrzeba dużo więcej. Trochę mnie w-------ą takie wpisy
  • Odpowiedz
czas to dobro nieodnawialne

@bubu8: xD idź być korposzczurem/januszembiznesu gdzie indziej. akurat przyrzadzanie posilku to wspanialy sposob na relaks i moment skupienia, a Ty pewnie w knajpie wtedy rozmyslasz o swoim dochodzie pasywnym? xD
Poza tym @zimnyprysznic pytał o minimum zyciowe w Poznaniu, wiadomo, że w ogole mozna złamać noge i potrzebowac pare stow na rehabilitacje itp ale to jest oczywiste. Poza tym ja jestem ubezpieczony przez ojca w
  • Odpowiedz