Wpis z mikrobloga

2 tygodnie temu sie chwaliłam na mirko ze jestem super komputerowcem bo sama rozkręcałam #laptop, wyczyściłem i hehe nasmarowalam pastą. Chodził jak marzenie ale kilka dni temu zaczął znowu strasznie hałasować i sie nagrzewać. Zrobiłam cos zle i co ? Może za malo pasty albo jakaś kiepska ? Pasta to arctic mx-2
#pomocy #komputer #niewiemjaktootagowacbosienieznam
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@potocko: moze sprawdz co Ci go tak grzeje, skoro warstwy sprzetowej jestes pewna? ja kiedys mialem jakiegos babola ze mi explorer w--------l 90%+ czasu procesora, i mozna bylo gotowac wode przy wylocie.
  • Odpowiedz
  • 0
@tylkoniechori: obstawiam ze raczej cos złe zrobiłam przy smarowaniu bo wcześniej aż tak sie nie nagrzewał :< a jak to sprawdzić ?

@glaskacz_slimakow: nie sadze, wszystko robiłam tak jak tutorialu. Może za mało tej pasty ? Jak mam wiedzieć ile jej powinno być ?
  • Odpowiedz
@potocko: pamiętaj by dokładnie oczyścić powierzchnię ze starej pasty oraz odtłuścić. Sprawdź dla pewności w jakim stanie są te termopady (oczywiście o ile występują), bo teoretycznie po rozkręceniu i je powinno się wymienić od razu - nie polecam zastępować ich pastą. Powodzenia :)
  • Odpowiedz