Wpis z mikrobloga

Jest źle, bitstamp najprawdopodobniej stracił ok 5mln $. Niby strata do przełknięcia, o końcu tej giełdy nie można oczywiście jeszcze mówić, no ale cios dość mocny, szkoda ;/ Ciekawe kiedy wrócą online.
#bitcoin #bitstamp
  • 9
  • Odpowiedz
@pawlo74: Wyglądałoby lepiej, gdyby był już jakiś oficjalny update ze strony Bitstampa. Póki co, wychodzi na to, że stracili ponad 18 tysięcy BTC (w zależności od źródła - między 12-15% wszystkich BTC klientów, którymi obracają), warte ok. 5 mln USD. Mają zapas gotówki 10 mln USD, więc pewnie trwają właśnie rozmowy - czy przeznaczyć połowę z tego na pokrycie straconych bitcoinów, czy zrzucić stratę na barki klientów i np. oddać tylko
  • Odpowiedz
@diabLEEca: nie wiesz co daj spokój przyszłość Bitcoina ?? Bitcoin przetwał takie wałki a Ty coś takiego mówisz ? Takie rzeczy będą się dziać non-stop nie oszukujmy się. Ludzie będą zawsze kraść, pić, zabijać chyba nie zaprzeczysz. Taka już nasza ludzka natura. Teraz to trochę wbrew naturze jak ktoś oczekuje że będzie inaczej. Szok. Ludzie :))) Tu przynajmniej wszystko widzimy i wiemy, banki codziennie na miliardy wały kręcą i jest ok,
  • Odpowiedz
@diabLEEca: Na koniec. A w ogóle co Wy ciągle o tych giełdach i kursie ? Ja wiem, że większość tym żyje i nawet z tego żyje ale ludzie za tym stoi technologia a to się nigdzie nie wybiera i zostanie na wieki. Tak czy nie ? Bo jak wierzysz, że technologia padnie i przepadnie ludzie nagle zapomną o niej, to nie mam słów.
  • Odpowiedz