Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Gniazdko z kontrolerem polaczone razem, a do tego bojler. Kable zaswiecily sie i teraz nie działa ciepla woda.
Podlaczenie boilera z innego gniazda nic nie daje bo musi być do tego przez ten j----y, niedziałający kontroler.
Teoretycznie, nie jest to trudne w naprawie ale p------e to bo czuje ze się zabije na wiór.
Ile taka naprawa może kosztować w poznan? Kontroler do w-----------a, ma działać samo gniazdko. Potrzebne wiercenie bo lata ale wlascicielce to nie przeszkadzało.
Nadal nie widzi nic dziwnego ze myjemy sie w biedronce jak patusy z wronek.
#elektronika #elektorda #prad #gniazdko #poznan #naprawa #elektrykapradnietyka #zimnawodajajamale #pomocy #drobnepraceremontowe
@le1t00: że co?
Jak by to zrobić do porządku, to pewnie z 50zł byś musiał dać (nie wiem, czy z
@Solitary_Man: A przewód PE robi za odgromnik
@le1t00: Widocznie mało pożyteczny jesteś skoro trzyma Cię w takich warunkach.
ten bojler w ogóle może być podłączany przez wtyczkę?
Jeżeli reszta mieszkania ma standard jak na tym zdjęciu - to kiedyś cię to mieszkanie zabije...
- kontroler do w-------a
- lokalizacja problemu zasilania
- naprawa tego problemu
- wymiana kontrolera bo bez niego nie wolno używać bojera.
Jak dla mnie to ok 150zl plus materiały.
@soadfan: co sądzisz?
@le1t00: jesteś murzynem, że masz właściciela?
@soadfan: Nie mylisz przypadkiem ze sterownikiem? Bo tam tylko ustawiam czas on/off co równie dobrze mogę i robiłem ręcznie.
@Mr--A-Veed: Generalnie tylko instalacje elekryczne są wytworem fantazji. Reszta jest spoko, a nawet śmieszna.
Co chce osiągnąć? Ma po prostu to gniazdko działać i nie syczeć na mnie