Wpis z mikrobloga

#licbazaz #matura #biologia

Jak ktoś chce być bohaterem to niech znajdzie książkę Biologia 2, poziom rozszerzony, operon, wydanie 2012 bo ja już wymiękam. Nie ma jej NIGDZIE a matura tuż tuż i mi ta książka jest najbardziej potrzebna :<

#pomocyitp
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzolll: tu też nie przyznam 100% racji, gdyż uważam, ze odpowiedzi tam są zbyt szczegółowe i ciężko określić czy by się straciło punkty w niektórych zadaniach

@wh00kiers: tu zgoda, układy jechać zbiorczo, popatrzeć na wyjątki, fizjologia tylko tak żeby rozumieć rysunki i najważniejsze procesy no i tkanki i budowę układów raczej na pamięć, choć nie ma tego dużo a reszta to zadania i czytanie klucza
  • Odpowiedz
@Musiek_: zadania w tych zbiorach są tendencyjne, może nadają się dla podstawy, ale na rozszerzenie to trochę zbyt mało, poza tym nie można się skupiać na jednym zbiorze zadań tylko próbować kilku bo w każdym jest inne podejście do tematu. Zdawałam rozszerzoną biologię i chemię dwa lata temu @JakSieNiePodobaToZdynki: tego czy straciło by się punkty czy nie nigdy nie wiadomo, klucz na maturze jest zwykle jakimś nieporozumieniem bo
  • Odpowiedz