Aktywne Wpisy

RedBulik +602

przemo123mo +212
Nie wiem czy ktoś z was zerknął na maila #youtube #youtubepremium ale nie dość że zaczęli blokować to jeszcze podnoszą cenę o 10 zł miesięcznie ( ͡º ͜ʖ͡º) ciągną kasę jak mogą
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
1. Poszukaj jakiegoś sensowniejszego wzmacniacza. Sory, ale TDA2030 to jest starożytność, archaizm, tendencje do samosprzęgania, do uszkodzeń na skutek krzywego spojrzenia, szumy i marne parametry nawet w latach 80tych. 30W to szczytowa moc przy maksymalnym zasilaniu, i totalnym przesterowaniu. A dodatkowo tutaj cena całkiem nie-niska, i jeszcze za kit "do samodzielnego złożenia". Jak ma to być "do domu" (czyli zasilanie nie jest bardzo istotne) to szukaj na czymś
@hrumque: Nie ma większego znaczenia czy dobieramy 2:1 czy 1:2, bo i tak każdy producent podaje moc jak chce. Dla bezpieczeństwa trzeba z głową korzystać z potencjomentru głośności - jeśli widzimy, lub słyszymy, że głośniki nie dają rady, to zmniejszamy poziom głośności i tyle
@CCCCC: Jeśli głośniki są dobrze dobrane - to nic nie spali. - dlatego pisałem o doborze "mocniejsze niż wzmacniacz".
Jeśli to będą głośniki dynamiczne (zwłaszcza po podziale energii wg zwrotnicy) nawet przesterowany wzmacniacz (=zwiększona ilość wyższych harmonicznych) nic nie uszkodzi, bo maksymalna energia niesiona przez te
@djbartek: Czyli takie "hovinko"? http://www.fratu.pl/irek/?uniamp-stereo-v1.0,66 Zależało mi jednak na układzie 2+1, rozumiem, że na tym takiego nie zrobię?