Aktywne Wpisy

Adamfabiarz +83
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma

Wcześniej musimy sobie odpowiedzieć na pytanie czym jest wykop.pl. Dawno, dawno temu, kiedy jeszcze nie było kwejka i jebzdzidy, wykop.pl był najlepszym i największym forum obrazkowym. To tutaj po raz pierwszy zobaczyłem śmiesznego kotka z podpisem "can i has a hamburger". Wchodziło się na wykop.pl, badało nowości a następnego dnia w szkole było się królem długiej przerwy i cesarzem świetlicy. To były czasy. "Heh marianbaczal skąd wziąłeś ten obrazek? ja nie wiem jak ty to znajdujesz hehe". Niestety z biegiem czasu, mój ulubiony serwis z obrazkami zaczął się zmieniać. Rozpoczęła się pełzająca lewacka rewolucja. Zapytacie "hej marianbaczal ale niby dlaczego lewaki zainteresowały się wykop.pl".
Odpowiadam, że to przecież oczywiste. Lewaki szybko zorientowały się, że pod płaszczykiem śmiesznych obrazków, krótkich tekstów, zabawnych anegdotek i dowcipów można w mózg młodego odbiorcy wlać niebezpieczną propagandę. Z dnia na dzień byłem coraz bardziej przerażony. Spójrz, Michale, czy widziałeś już ten śmieszny obrazek podskakującego kota z podpisem Invisible Bike? "Lol marianbaczal to nie jest smieszne, patrz na to, obraz Boga z podpisem nie mogę ci pomóc bo nie istnieje".
Pieniądze płynęły szerokim strumieniem z Moskwy, Brukseli i Frankfurtu (dzisiaj wiemy, że inne było źródło ale o tym kiedy indziej). Niby niewinne obrazki zalewały Internet. Jęły powstawać kolejne klony wykop.pl. Demotywatory, Kwejk, Jebzdzidy. Lewacko-homoseksualna propaganda agresywnie wkraczał pod strzechy. Rodzice nie zdawali sobie sprawę, że ich ukochany syn i umiłowana córka po powrocie ze szkoły przeglądają wykop.pl Być może gdyby ojciec z matką mieli więcej czasu... być może gdyby częściej rozmawiali ze swoimi dziećmi...
Każda akcja wywołuje reakcję. Ludzie, którym leżało na sercu dobro starego wykopu spod znaku śmiesznych kotów a nie Gay Pride zaczęli starać się walczyć o normalność. Pojawili się także młodzi polscy intelektualiści, którzy uznali, że każde miejsce jest dobre by krzewić ideę konserwatywno-liberalną. Stąd pośród lewackich wymiotów i homowegetariańskiego szlamu da się znaleźć jakieś warte wykopania znalezisko czy obrazek godny plusa.
Niestety to rzadkość. Korwina na wykop.pl jest tyle co nic. Zaraz się zlatuje przy tym Neuropa by karnie zakopywać. Wrzuca przy tym komentarze pisane przez kilku zatrudnionych przez jeden ze znanych lewackich think tanków copywriterów. Kolportują je między sobą i zalewają z piana na mordach komentarze falą nienawiści i pogardy do wszystkiego co dobre i polskie.
Pytacie więc jak korzystać z wykop.pl?
Świadomie! To już nie jest serwis ze śmiesznymi obrazkami. To wylęgarnia lewackiej propagandy i wegetariańskiego prometeizmu. To gniazdo ateistów i wszelkiej maści zwyrodnialców, którzy nie potrafią kochać. Wykop.pl potrzebuje normalnych użytkowników jak kania dżdżu. Nie bój się więc krzewić tu polskich wartości. Dzięki takim jak Ty być może wrócimy kiedyś do dobrych tradycji tego portalu. Ale pamiętaj! To miejsce dla dorosłych. Nie pozwól dzieciom wkładać ręki do internetowego paleniska. Powiesz, dobrze, niech się sparzy. A ja odpowiem, otocz je ojcowską, odpowiedzialną miłością. Przygotuj je. Jeśli się sparzy, trudno, ale przynajmniej opatrz jego blizny.
Rodzicu! Rozmawiaj ze swoimi dziećmi! Może nawet nie wiesz, że są użytkownikami wykop.pl?
#marianbaczalcontent
@marianbaczal:
ostro cię porypało.
Hej @MarianBaczal, co tam?
@Elthiryel: tak.
@marianbaczal: ok, już nie będę :/