Wpis z mikrobloga

Mirko eksperci od #motoryzacja

Myślę o zakupieniu samochodu. Oto cechy, które powinien mieć:

-ma służyć do sporadycznego przemieszczania się po mieście z punktu A do punktu B

-bardzo mały

-tani w utrzymaniu

-da się kupić w miarę dobry egzemplarz do ok 5 tysięcy

Do tego opisu pasuje mi nawet Smart, dodatkowo ma mały silnik... Ale czy ktoś może ma, może mi coś o nim powiedzieć? Czy lepiej coś tradycyjnego typu Seicento, Punto, Peugeot 106?

#samochody #uzywanesamochody
  • 115
@Jofridd: nie patrz tylko na paliwo, Smart to bądź co bądź mercedes, a więc serwis może być droższy niż jakiegoś prostego samochodu; ja bym szukał jakiegoś punto II lub czegoś podobnego
@Jofridd: tak jak ktoś powiedział wyżej, Honda Civic VI gen z silnikiem 1.4 albo tzw. "angielka" - czyli Honda civic 5D. Robić przy tym prawie nic nie trzeba, Mirek handlarz mówi - tylko lać i jeździć. Zarejestruj się np. na civicklub.pl i pooglądaj ogłoszenia. Lepiej kupić sztukę forumową niż szukać czegoś na portalach aukcyjnych. Gdybyś była bliżej to moglibyśmy się ustawić i poszukać czegoś razem ( ͡° ͜ʖ ͡
@Mirin: ph1, cena uwzględniała drugi zestaw kół z zimówkami (letnie są na alufelgach od twingo sporta), radio i jeszcze jakies pierdoły
@Mirin: w nowym roku planuje zmianę całego auta na coś nowszego :)

to jest moje pierwsze auto, i jako takie sprawia się świetnie, zależało mi na czymś tanim, co nie szkoda uszkodzić będąc świeżym kierowcą :D

Teraz chciałbym już coś lepszego i mocniejszego ;)
@epi: To podobnie jak ja, jak fundusze pozwolą. Początkowo chciałem zrobić z tego clio "projekt" ale w moim przypadku to delikatny trup i nie opłaca się inwestować :/ Myślę nad Fiatem Stilo :)
@Jofridd: Zostałam przekonana do tej opinii konstruktywnymi argumentami.

I tak największy plus to to, że zaparkujesz wszędzie! Nawet tam gdzie normalnej wielkości samochody nie dadzą rady ;D I podobno testy zderzeniowe przechodzą bardzo dobrze.
@Mirin: ja celuję w Suzuki Swift, aczkolwiek jeszcze nie jestem na 100% przekonany :)

edit: mi się te lampy nie podobają ;)