Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy jest sens pchać się w high endowego androida, jeśli używa się go do przeglądania internetu w autobusie, słuchania muzyki, endomondo, gps, i innych dość lekkich rzeczy? Nie gram raczej w gry na telefonie.

Podoba mi się LG G3 i Oneplus One i właśnie nad jednym z nich się zastanawiam.

Z tym, że równie dobrym wyborem mógłby być np lg G2, albo galaxy s4. Warto dopłacić do nowszego modelu?

#smartfon #cokupic #telefony
  • 9
G3 odradzam ze wzgledu na ekran, ktory szybko wyczerpuje baterie. Lepszym wyborem bedzie G2 lub One Plus One. Przesiadka z low end na high end da Ci duzo. Od razu zauwazysz plynnosc dzialania i bedziesz mogl robic wszystko na smartfonie. Nawet gry zaczna Ci sie podobac bo juz nie bedzie scinek. Sam jakis czas temu przesiadlem sie z LG L5 na G2 i nie zaluje decyzji bo nawet sam internet dziala szybciej
@paatrys: Jak najbardziej nie. Mimo że jest tylko 1GB ani razu nie miałem z tym problemu. Wszystkie aplikacje chodza płynnie, kilka na raz. Co prawda nie gram jakoś super dużo (od czasu do czasu w podróży). Na raz moge mieć uruchomionych na prawdę sporo programów. Mam czasami po 16 kart w chrome otwartych i nic nie zacina się. Własnie. Ani razu nie miałem zawiechy telefonu. Mam go od czerwca i ani
@paatrys: lepiej weź coś lepszego, żeby nie narzekać za chwilę, jaki to android zamulony mając telefon w 1/8 ceny jakiegoś srajfona. Nexus 5 albo Moto G 2nd powinny dać ci świetny komfort użytkowania w przystępnej cenie. Jeśli możesz bezproblemowo kupić Opo to kupuj.
@Deacs: Właśnie też odrzuca mnie trochę 1440 x 2560 pikseli w G3 i wolałbym coś z Full HD. Największą wadą OPO jest chyba dostępność i gwarancja. Dodatkowo brak slotu kart pamięci, który myślę że mógłby się przydać.