Aktywne Wpisy

rales +776
XD

źródło: temp_file6275642902270104425
Pobierz
Tyrande +58
Jak świeżo po liceum poszłam na politechnikę do dużego miasta, to miałam creepy sytuację.
Ziomek, którego poznałam w WoWie (tak, world of warcraft) zaoferował się, że mi da filmiki e trapeza,l do nauki, bo skarżyłam się, że mam problem z algebrą, sam się uczył w tym samym mieście co ja (rok starszy student informatyki). Było to ponad 10 lat temu, to te filmiki nie były tak szeroko dostępne (a przynajmniej nie dla
Ziomek, którego poznałam w WoWie (tak, world of warcraft) zaoferował się, że mi da filmiki e trapeza,l do nauki, bo skarżyłam się, że mam problem z algebrą, sam się uczył w tym samym mieście co ja (rok starszy student informatyki). Było to ponad 10 lat temu, to te filmiki nie były tak szeroko dostępne (a przynajmniej nie dla
#pytanie #pytaniedoeksperta #licbaza #studbaza
http://mathworld.wolfram.com/Torus.html
@mateosz: ale dS to nie promień, tylko (z tego co zrozumiałem) nieskończenie mały wycinek ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@janbezzebow: funkcja odpowiedz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Swoją drogą to pole dużo łatwiej policzyć używając współrzędnych biegunowych.
A co do metody w filmie chodzi mi o to, że nie rozumiem, jak całka z dA otrzymanego po obróceniu dowolnego małego wycinka koła może dać pole powierzchni całej połowy torusa.