Aktywne Wpisy

sildenafil +255
To już drugi polski Dzień Mężczyzn od czasu wybuchu wojny na Ukrainie. To już drugi Dzień Meżczyzn, od kiedy mężczyźni w wieku 18-60 lat na Ukrainie zostali skazani na odroczoną mniej lub bardziej śmierć na wojnie przez swoje władze. Wszystko z powodu nieodpowiedniej płci.
Dlatego dzisiaj życzę wszystkim mężczyznom prawa do życia na równi z kobietami.
A wszystkim zwolennikom przymusowego wysyłania na front życzę przymusowego wysłania na front.
#ukraina #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #
Dlatego dzisiaj życzę wszystkim mężczyznom prawa do życia na równi z kobietami.
A wszystkim zwolennikom przymusowego wysyłania na front życzę przymusowego wysłania na front.
#ukraina #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #
Joxek +113
Zobaczyłem aktualne ceny używanych 5-7 letnich aut i pogodziłem się ze swoim 13-letnim autem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #samochody #motoryzacja #kupnosamochodu

Zakupiłem wczoraj pamięć RAM DDR3 1866Mhz Kingston FURY Black(były w tej samej cenie co 1600Mhz czyli 159 zł) do komputera, w pewnym znanym sklepie (Mirki z #gdansk może go kojarzą).
Poszedłem do sklepu kupiłem część zapłaciłem i poszedłem do domu, po zainstalowaniu #windows nie wstaje...
Dowiedziałem się, że Płyta Główna obsługuje tą częstotliwość ale procesor już nie ( ͡° ʖ̯ ͡°). Dzisiaj poszedłem do tego sklepu, żeby je zwrócić. Podchodzę do Pana i mówię, że chcę zwrócić bo mi nie pasują i po chwili mówi, że nie przyjmie i pieniędzy mi nie zwróci ( ͡º ͜ʖ͡º)??? Po chwili powiedział, że może mi je wymienić, zgodziłem się. Sprawdza w komputerze i mówi że nie mają tego modelu o taktowaniu 1600Mhz, teraz na sklepie(╥﹏╥), no to się pytam czy jest możliwość zamówienia z magazynu na jutro lub poniedziałek, powiedział że nie mają tego modelu z wersją 1600Mhz. Zaproponował mi inny model tego samego producenta ale mam 10 zł dopłacić, na co się nie zgodziłem. Wracam do domu wchodzę na ich stronę i co widzę? Kingston FURY Black 1600Mhz DOSTĘPNE NA MAGAZYNIE - NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA no po prostu się wkur*iłem, że jakiś sklepowy chciał mnie oszukać, wmawiając mi że nie mają akurat tej wersji na Magazynie!!!
Czy w tej sytuacji powinien mi zwrócić pieniądze, jeśli według jego nie mają tego modelu?
Bo z tego co mi wiadomo to ma prawo mi zwrócić pieniądze, jeśli zwrócę przedmiot w ciągu chyba 10dni? tak?
@Marcinowy: Może nieaktualne info na stronie mają, albo magazyn w innym miejscu.
@Marcinowy: Jeśli kupisz przez neta/telefon chyba tylko.
Na Twoim miejscu spróbowałbym porozmawiać z kierownikiem, może coś załatwisz. Nie szukałbym tu winy sklepu, wiedziałeś co kupujesz, towar nie jest uszkodzony.
@Marcinowy: Mógł, nie musiał. Może to strona kłamie, zapytaj o to sprzedawcy po prostu.
http://www.konsumenci.org/publikacje,zwrot-nieuzywanego-towaru-do-sklepu-czy-mamy-do-tego-prawo,5,19,84,4,0.html
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/n,39,709,6,1,zwrot-zakupionego-towaru.html
http://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/zwrot-i-wymiana/84067,Zwrot-towaru.html
Za to oszustwo nic mu nie zrobisz
EDIT: No już nie zdążyłem jak widać ;) Cofam pytanie.
/EDIT: Spoko :D zaczynam się gubić.