Dawno temu ja też zaufałem pewnej Grecie, wtedy dał bym sobie za nią rękę uciąć i wiesz co?
Przy okazji pytanko, butelkowanie było wczoraj późnym wieczorem, ale niestety zapomniało mi się, że jedno p--o miało pójść do specjalnej butelki na prezent, pytanie czy mogę jeszcze jakieś otworzyć i przelać, czy już lepiej nie ruszać?
@krak: no taki jest plan, tylko miałem do tego jeszcze fajną butelkę. Tak to jest jak się butelkuje w pospiechu wieczorem :D, najwyżej butelka zostanie na inna okazje ( ͡°͜ʖ͡°)
@gulamin: większość elementów to jakieś tworzywo, ale elementy trzymające kapsel/szyjkę to metal, w sumie przy kapslowaniu często mam wrażenie, że połamie zaraz tą kapslownicę (jakaś taka licha się wydaje), a wcale dużej siły nie używam, no ale do uwalenia szyjki wystarczyło, a to dopiero jej druga warka
@BrowarPERUN: O jak już się pojawił ekspert to ponowię pytanie, szło by jeszcze otworzyć zakapslowane p--o i przelać do innej butelki po ok 18h od butelkowania?
Ostatnio dostałem piwko od znajomego przelane z kega do butelki i po 2 tyg było jeszcze dobre i całkiem fajnie nagazowane i właśnie ową butelkę chciałem wykorzystać ( ͡°͜ʖ͡°)
#gliwice, wiem że na pewno jest Jasny Grom i Serce Dębu, czy inne też są, to się przekonam dzisiaj :). W sumie obydwa próbowałem już w Białej Małpie w #katowice i bardzo mi smakowały :)
@RomeYY coś w tym może być, różne końcówki kapsluje się albo latwiej/trudniej, niestety nie zwróciłem uwagi jaka mi pękła, chociaż mogę jeszcze sprawdzić po jakim piwie to było, fajnie by było móc zmniejszyć ryzyko w przyszłości, a na razie nie chce mi się inwestować w inną
mi po 6-stej warce Greta zaczęła ucinać wszystko... 4 butelki dubla poszły w piach. Dałem za griffo jakiś 100zł z przesyłką i też uważam, że był to mega zajebisty krok :)
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
Przy okazji pytanko, butelkowanie było wczoraj późnym wieczorem, ale niestety zapomniało mi się, że jedno p--o miało pójść do specjalnej butelki na prezent, pytanie czy mogę jeszcze jakieś otworzyć i przelać, czy już lepiej nie ruszać?
#piwowarstwo
a ja zrobiłem 250 warek na 2 gretach i taki wypadek mam co 4-5 warek.
@rMp77:
zdarza się taki wypadek raz na jakiś czas :)
Ostatnio dostałem piwko od znajomego przelane z kega do butelki i po 2 tyg było jeszcze dobre i całkiem fajnie nagazowane i właśnie ową butelkę chciałem wykorzystać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
po takim czasie już będzie trochę nagazowane, może być już trudno z przelaniem (piana). Generalnie - nie polecam takich zabaw.
BTW w sklepiku niedaleko mojej #pracbaza pojawiły się wasze piwka, dzisiaj pójdę zrobić zapas na weekend :) pozdrawiam.
Polecam przede wszystkim Noc Kupały i Jasny Grom! Sabat Czarownic - jeśli lubisz pszenicę.
Serce Dębu już straciło swój amerykański charakter, ale teraz jest bardzo przyjemnym Brown