Co polecicie dla 7 letniego różowego paska z #gryplanszowe? Kupię na pewno #cardline zwierzęta, ale coś bym jeszcze dobrał. Co myślicie o #ugabuga? Wydaje się dość zabawne i ćwiczy zapamiętywanie. Ktoś grał? A może jakaś inna propozycja?
A co do mnie xD chce kupić sobie #chicagoexpress, chociaż mam problem z dorwaniem polskiego wydania. Ktoś grał i poleca? Na yt prezentuje się godnie. Może jakaś inna propozycja z elementami ekonomii, licytacji i raczej niskim poziomem losowości? Jak coś to grałem już w #splendor :p
@mamapoth: grałem. Gra została zniszczona przez znajomych, którzy wymyślali z dupy skojarzenia na które tylko oni znali odpowiedź. Nienawidzę tej gry.
@RottenKitten: grałem. Moim zdaniem za trudna i za nudna dla 7 letniego dziecka. A co do dorosłych to imho taka średniawka. Na szczęście chyba nie była droga.
@h3lloya: Teoretycznie ta gra jest od 10 lat, ale w instrukcji jest coś takiego:
Sugestia dla rodziców grających z dziećmi: jeden z rodziców gra razem z dzieckiem przeciw drugiemu rodzicowi. Rodzic wskazuje dziecku dwie akcje do wyboru, a dziecko wykonuje jedną z nich. Następnie wspólnie decydują o sposobie rozbudowy gospodarstwa.
Można też sobie pograć dla samej frajdy budowania gospodarstwa - bez liczenia punktów i wygranych. Myślę, że to spoko gierka dla
A co do mnie xD chce kupić sobie #chicagoexpress, chociaż mam problem z dorwaniem polskiego wydania. Ktoś grał i poleca? Na yt prezentuje się godnie. Może jakaś inna propozycja z elementami ekonomii, licytacji i raczej niskim poziomem losowości? Jak coś to grałem już w #splendor :p
@RottenKitten: grałem. Moim zdaniem za trudna i za nudna dla 7 letniego dziecka. A co do dorosłych to imho taka średniawka. Na szczęście chyba nie była droga.
@lordgrievous: dzięki, zaraz ją sprawdzę
- Agricola: chłopi i ich zwierzyniec
- Fasolki
Dla Ciebie: Cyclades
Agricola za trudna chyba, a fasolki już sprawdzam. Dzięki! :)
Można też sobie pograć dla samej frajdy budowania gospodarstwa - bez liczenia punktów i wygranych. Myślę, że to spoko gierka dla