Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +54
podsyłajcie dobre nutki dla sąsiadki z góry która nie potrafi się zachować i nie rozumie pojęcia kultura po pół rocznych prośbach i 3 rozmowach bez skutku
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bruhmomentow +42
jedyne co mam meskiego to morde i #!$%@? jak puszka monstera (wypilem i nie moge teraz spac) #femboy
- w czym możemy pomóc?
- boli mnie brzuch
- w którym miejscu?
- nie wiem,
- nie wie pani?
- nie wiem, wysikałam krew,
- wysikała pani? może wody odeszły?
- nie wiem,
- w którym pani jest tygodniu?
- nie wiem,
- na kiedy ma pani termin porodu?
- nie wiem,
- były jakieś problemy wcześniej?
- nie wiem,
- była pani u lekarza?
- nie byłam,
Zaczynamy podejrzewać zaburzenia psychiczne, ale babka z wielkim brzuchem więc faktycznie w ciąży. Zapraszamy ją karetki i wieziemy do szpitala. Nagle zaczyna niemiłosiernie krzyczeć. Pytana co się dzieje mówiła, że nie wie, że boli ją brzuch. Nie wiedziała również czy to bóle parte i co ile następują. Gdy zaczęła krzyczeć równo co minutę postanowiłem ją zbadać "dokładniej" - i wiecie co - po raz drugi w karierze zdarzyło mi się wybadać główkę dziecka:-) Fajne uczucie tylko stres większy się robi. Na szczęście to była pierworódka, a u takich akcja porodowa zazwyczaj postępuje powoli. Tu jednak ciężko było się cokolwiek dowiedzieć od pacjentki. Dowieźliśmy ją w tym stanie do szpitala gdzie czekała na nas powiadomiona wcześniej ekipa położników :-)
#999 #ratownictwo #medycyna #coolstory
@Korba112: ciekawe czy dla niej to również oznaczało "na szczęście". :D
- Proszę to twój syn.
- Nie wiem.
@Korba112: napiszesz cos wiecej o co chodzi? wybadać znaczy wyczuć? i skąd pewność, że główka?
Wybadać palcami. Jeżeli dziecko jest położone podłużnie główkowo (główka w kroczu matki) to częścią ciała dziecka, którą jesteśmy w stanie wybadać jest główka. Jeżeli u kobiety postępuje ścieńczenie i rozwarcie szyjki macicy to wkładając palce do pochwy możesz wyczuć właśnie główkę. Nie pomylisz tej części ciała z nogą czy ręką.