Wpis z mikrobloga

@WujekRada: Założyć nowe konto.

Wiadomo, że doświadczenie zdobywa się z czasem. A na poczatku każdy lamił, potem stopniowo stawał się coraz lepszy. Tyle, że poprawianie stat z setek godzin gry trwa straaaszliwie długo i wolno idzie.

Więc wielu graczy zakłada nowe konta do nabijania stat. Widziałem nawet takich co na owych kontach expią jedno drzewko, a potem grają wybranym op czołgiem np heelcatem.
@Captaii: za duzo wydałem na to konto, #!$%@? to jest ze przez moje stosunkowo niskie win ratio (49%) nie chcą mnie brać do trochę lepszych klanów a gram naprawde lepiej niz wskazują na to statystyki.
@WujekRada: No właśnie ze statami jest tak, że jak grasz powiedzmy rok, to na chwilę obecną możesz grać nawet o wiele lepiej niż pokazują staty. Tyle, że przez wieeele wieeele godzin gry uczyłeś się grać, trenowałeś skilla i wtedy grałeś o wiele gorzej niż obecnie, a staty się nabijały.

I teraz jak już grasz lepiej to zanim poprawisz staty z wcześniejszych miesięcy grania i będziesz miał takie jakie obecnie są twoje
@WujekRada: możesz robić staty na nowych LT, tam za uszkodzenia można mocno wywindować wn8. Albo na jakimś KV-1 KV-1s ja ostatnio trochę grałem nimi i wn8 super!

Możesz też grać tak jak jakiś rusek co go ostatnio oglądałem na twitchu (wn8 z ostatnich 10k bitew 4,5k) grał tylko IX tierem E-50 - duża apteczka, duży zestaw naprawczy, czekolada, gold po dach, nie licząc 3 burzaków, no i co bitwę gdzieś 35
@kubakabana: No ja się wiele razy przekonałem o tym, że spokojna jazda i powolne posuwanie sie na przód, czajenie w dobrych pozycjach itd jest o wiele lepsze niż szarżowanie.

Szarżowanie sprawdza się tylko przy grze ciężkim czołgiem na V-IV-III tierach, np wymaksowanym T1-Heavy. Jedziesz i miażdżysz! W kilka chwil można rozwalić nawet i 3-4 czołgi III i IV tieru jak dobrze pójdzie, a potem jechać dalej :D

Ale genaralnie ja tam
@saimonm: @WujekRada: nie wiem jak ja mam moda ustawionego, ale widze ludzi ponad 1300 wn8 i cytryny. W ogóle nie czaję tych rozterek statowych... rozumiem, ze fajnie jest mieć dobre staty, i że warto grać, żeby je ulepszać, ale zakładać nowe konto? Mi się właśnie to podoba, że widzisz swój progress, patrzysz na noobmeter i widzisz jak Ci wn8 rośnie.
@WujekRada: po co to parcie na lepsze kolory? Chcesz być pierwszym celem dla pedalskich klikaczy z A1? xD graj sobie spokojnie, rób dmg, oglądaj strimy lepszych graczy, pograj z kimś dobrym plutony i powoli staty będą szły w górę. Ważne, żeby gra sprawiała ci frajdę, granie pod/dla statystyk to dla mnie głupota.
@WujekRada: 1. Zainstaluj każdy mod który w jakimś stopniu ułatwia rozgrywkę.

2. Obliż detale tak że będziesz miał 200 fps (to co że monitor nie jest w stanie tak szybko odświeżać), a twoja gra będzie wyglądać jakby była z 98.

3. Graj tylko maszynami które są OP, a najlepiej naucz się dobrze grać jedną z nich i nie graj niczym więcej.

4. Graj tylko w plutonie z ludźmi którzy też stosują
@WujekRada: ostatnio jest moda grania LT nowymi, wn8 źle liczy ich statystyki przez co wn8 na poziomie 10 000 jest całkowicie osiągalne. stąd wysyp unicumuw kampiących z tyłu robiących dmg by podbić staty :P
@WujekRada: im wiecej masz bitew tym ciezej bedzie podniejsc statystyki.

- tak jak napisali podstawa sa mody, szczegolnie minimapa z pozycjami przeciwnikow i kierunkiem ich patrzenia.

- nie graj pojazdami ktore czesto maja maly wplyw na bitwe (powolne tedeki, arty)

- graj ostroznie, nie jedz sam na flanke, nie wyjezdzaj na pałe myslac "moze nikogo nie ma w tych krzakach" , nigdy nie jedz pierwszy w kolumnie czolgow

- graj tylko