Wpis z mikrobloga

No no tag się doczekał strony w tle (10/10) no i w ogóle jaka kultura pod tagiem :) Nawet jak padnie niepopularna opinia, że #hearthstone ssie jak 2,3 wpisy poniżej, to zero hejtu, nic!, pod leagueoflegends gdyby ktoś tak napisał albo że dota2 lepsza to wyzywania na 100 komentarzy, a tu nikt nie przedstawił bólu d--y , elegancko, a własną opinie wyrazić przecież można. Jesteśmy zajebiści xd

Dobra nie ma hejtu to przedstawie swój na temat dzisiejszego dodatku. Też macie takie odczucia jak ja z nadchodzącym dodatkiem i zapoznaniem się z kartami na arenie? Czy może tylko ja się mylę i trochę mnie nakręcicie że w tym szaleństwie jest jakaś metoda ( ͡º ͜ʖ͡º)

Mianowicie, nie wiem czy Hearthstone i pójście w stronę losowości utrzyma i umocni się na arenie e-sportowej, ogólnie poszli bynajmniej dla mnie w dziecięcy dodatek goblinki i gnomki (borze jaka nazwa GOBLINY I GNOMY XD) kolejną zgaduje będzie Taureny i Krasnoludki xD albo truskawki i jagody. Ponadto ta losowość co zabija umiejętności. No Amaz znowu zacznie wygrywać, w momencie gdy akurat controlne decki zaczęły cokolwiek znaczyć. Różnorodność po dodaniu nowych kart, hmm na arenie super jestem na plus, ale ogólnie dodanie do obecnych decków jednej do trzech mocnych op kart z siłą czterech ampero gromashy jak gahrizilla czy ta mina, albo voltron.

A Hearthstone po zaledwie roku wyrasta do rangi gier jak lol / cs:go / starcraft / powinny iść tropem rajdów i dowalić mrocznego lich kinga z lodowym dodatkiem, potem Death Knight jako klasę, obowiązkowo 2vs2 arenki żeby ze sceny e-sportu zrobić r--------l na kilka dni trwania turniejów. Może nie chcą za wcześnie stracić potencjału ale ile może być gra popularna (karcianka?) max 2-3 lata jej daje, jak będą tylko takie dodatki (wtedy nawet dodanie Lich kinga i Monka nie pomoże). W momencie gdy Lol już osiągnął max i teraz tylko jego popularność będzie spadać.

Uwielbiam Hs'a stąd też moja opinia, może turnieje będą teraz bardziej ciekawe i będzie śmiesznie jak naprawdę dobry gracz jak RDU dostanie minę w TWARZ TAK W TWARZ hahaha chat na twichu sie zesra bo oszukuje i dostał za swoje w drugiej karcie mine xD a ben brode zrobi hahaha jak gahriza jebnie za 200 ataku bo MOŻE JEBNĄĆ XD :D nieno PODYSKUTUJMY jak to widzicie zwłaszcza że zbliża się vol3. Hesthstone Wykop Cup :D

#podyskutujmy #niestawiamkropek

#hearthstone
Vadzajna - No no tag się doczekał strony w tle (10/10) no i w ogóle jaka kultura pod ...

źródło: comment_BVDqTqF5FMJRMEOw7HrhL5nYxT1YEn9q.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vadzajna: czemu dziecinna nazwa? Zacznijmy od tego, że rywalizacja między tymi rasami zawsze była. Choćby jeśli chodzi o inżynierię w WoWie.

Death Knight nie przyjdzie zbyt szybko, to samo z Monkiem. Zresztą najpierw powinni dodać coś innego niż Lich Kinga. SS, WC, DM itd.
  • Odpowiedz
@Vadzajna: Losowość jest, ale w rankedach najlepsi i tak ją ograniczą wyborem kart. Areny są bardziej dla zabawy i nie ma się co na nich spinać. Dużo nowych kart, kolejne kombinacje. Jedyne co mnie martwi to sprawa kończenia gier przed 10 turą, ale rankedy zweryfikują.

• Odpowiedz
@Vadzajna: csgo ostatnio bardzo mocno się rozwija. Nie pamiętam teraz statystyk, ale nawet widać po liczbie oglądających na twitchu, że jest to zupełnie co innego niż pół roku temu.

Z hearthstonem jest o tyle źle, że jest pay2win mocno. W docie czy csgo od razu masz równe szanse z każdym, w lolu po wbiciu 30lv i przykładowo jednej pełnej strony run, a w hs trzeba by grać chyba z dwa
  • Odpowiedz
@Jednobrewy: Dobrze zauważone, możliwe, że większość pojedynków będzie kończyć się przed 10 turą.

@Rga79: Może mam takie uprzedzenie, że nie lubiłem tych klas w wowie:) Ale inżynieria sama w sobie racja może przyniesie losowość, tylko czy ten moment jest dobry na losowość? Pierwszy dodatek po zajebistym naxxie? zamiast wprowadzić więcej użytecznych kart. Na dniach się okażę. Oby w ogóle te klasy się pokazały:)
  • Odpowiedz
@Fristo: Nie jest P2W. Podobnie jak w wymienionych grach nie masz równych szans z innymi. Mają wyższe rankingi, więcej doświadczenia, wymagany poziom. Musieli poświęcić czas, by znaleźć się tam gdzie są aktualnie i podobnie jest w HS. I tak musisz sporo pograć, by nauczyć się niuansów, a w tym czasie można łatwo zgarnąć karty. A jeśli jesteś dobry to zarobisz na arenach.
  • Odpowiedz
ITT bul d--y ludzi nie rozumiejących idei CCG. To jest gra KOLEKCJONERSKA. Nie zebrałeś odpowiednich kart to nie masz co marzyć o grze na poziomie. Taka jest każda karcianka.

@Fristo:
  • Odpowiedz
@Jednobrewy: ale to, że masz rangę global elite w csgo to nie daje ci ona +30 do obrażeń z ak47, nie biorę w swoich rozważaniach umiejętności gracza, tylko content który daje przewagę i można go kupić za pieniądze

@Rga79: ale za to na pewno masz grube tysiące godzin rozegrane, których imo potrzeba zbyt wiele w porównaniu do innych gier

@3mielu: rozumiem tą ideę, ale vadzajna opisuje
  • Odpowiedz
@Vadzajna:

Zawsze można zbanować pewne zbyt randomowe karty na potrzeby turnieju, akurat tu wielkiego problemu nie widzę

Na arenie jest mocno losowo do tej pory, ale może się trochę uspokoi, jak ludzie przestaną brać słabe nowe karty z dodatku i liczyć na rng
  • Odpowiedz
@Fristo: Spójrz na metę HS. Ile widzisz tam legendarek? Przewija się garść takich samych. By złożyć jeden deck, którym chcemy grać nie treba dużo czasu. Wycraftować legendarkę także można dość prosto spalając zbędne karty. Wiele bazowych czy bialych kart jest lepsza od legend czy epiców. Kupiłem jedną paczkę podczas bety. Gram okazjonalnie. Mogę spokojnie konkurować z najlepszymi pykając kilka-kilkanaście gier dziennie.
  • Odpowiedz
@Vadzajna: mroczny dodatek licz kinga lol.

HS był od początku utrzmany w lekkiej i przyjemniej atmosferze. Nie zauważyłeś tego jeszcze po kartach / dźwiękach / opisach i wgl generalnie wszystkim? IMO to jeden z filarów sukcesu tej gry.

a gahrizilla ssie, każdy pro ci to powie.
  • Odpowiedz