Wpis z mikrobloga

@lycamob: artos: Owszem. Moje mycie wygląda przeważnie tak: szczoteczka elektryczna (8 min na wszystkie ćwiartki), później taką mini szczoteczką przestrzenie między zębowe, następnie nić dentystyczna i płyn do płukania.

Oczywiście nie zawsze jest to regularne, ale co drugi dzień max. staram się wykonać podane przeze mnie czyszczenie.
  • Odpowiedz
@Domas3: Najpierw się czyści nicią, a potem się zęby myje. Nicią sobie coś wyciągasz i rozprowadzasz bardziej. Dobrze też jest na samym początku użyć płynu do płukania, rozpuszcza osad nazębny i wtedy dokładniej się czyści zęby, na końcu oczywiście także użyć :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Domas3: też tak miałam, do 18-stki z mleczakami :D tylko mi wyciągali mechanicznie - wwiercali się w szczękę, przyklejali kostkę i ściągali na dół - nie polecam, 4 lata z aparatem. oby Ci szybciej wyrosły ;)
  • Odpowiedz
@gagit: Mi akurat fajnie się ustawiły, także raczej wiercić nic nie będą. Taką mam nadzieję. Aparat 2 lata obstawiam. Tylko, żeby ten drugi ruszył, bo jak nie, to zabieg na odsłonięcie dziąsła czy cuś takiego.
  • Odpowiedz