Patologia, znalazłem ofertę pracy na stronie UP, jakieś urzędnicze stanowisko z wymaganym wykształceniem wyższym. Oferta pojawiła się wczoraj 02.12 ważna do dziś 03.12, myślę sobie trochę dziwne, trochę krótko, nawet nie zdążą rozmów przeprowadzić. No i aplikować można tylko ze skierowaniem z Urzędu Pracy. Wczoraj nie mogłem się dodzwonić to dziś rano siadam w auto i jadę do UP po skierowanie. I co się okazuje? Ogłoszenie nie aktualne bo oni już mieli jakiegoś swojego człowieka na to stanowisko, a ogłoszenie dali bo tak muszą, bo takie są wymogi!?? #!$%@? to chyba coś jest nie tak, skoro to urząd to powinni zatrudnić osobę wykwalifikowaną, którą znajdą na rozmowach, a nie #!$%@? kogoś z rodziny po znajomości, nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej? A skoro musza dać to ogłoszenie, to kto tego od niech wymaga? Bo co z tego że dali, skoro ono jest od razu nie aktualne i zanim je dodali mieli człowieka na to stanowisko...patologia.
#!$%@? to chyba coś jest nie tak, skoro to urząd to powinni zatrudnić osobę wykwalifikowaną, którą znajdą na rozmowach, a nie #!$%@? kogoś z rodziny po znajomości, nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej?
@NieRozumiemIronii: Wiem jak to się odbywa, ale powinno być tak jak napisałem, czyli zbieranie dokumentów, rozmowy kwalifikacyjne i wybór wykwalifikowanego pracownika, a nie #!$%@? po znajomości bo w tym kraju nigdy nie będzie dobrze! btw połowę urzędników powinni #!$%@?ć bo są niepotrzebni
@Saylar: Dlatego właśnie te urzędy powinny być zlikwidowane. To tak samo jak z tymi wszystkimi ogłoszeniami typu znajomość 5 jezykow obcych, 10 technologii i 1000zł brutto. Zaraz się mireczki rzucają hurr durr, a to jest po prostu ogłoszenie jakiejś korporacji, która potrzebuje ściągnąć obcokrajowca z kraju dla którego obywateli wymagana jest wiza pracownicza i trzeba formalnie udowodnić, że się nie znalazło odpowiedniego kandydata na miejscu :D
rwa kogoś z rodziny po znajomości, nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej? A skoro musza dać to ogłoszenie, to kto tego od niech wymaga? Bo co z tego że dali, skoro ono jest od razu nie aktualne i zanim je dodali mieli człowieka na to stanowisko...patologia.
#polska #praca #urzedasstory #patologia
Nie szukaj logiki w sferze publicznej.
@Saylar:
@Saylar: witaj w polsce
oferta była tylko widoczna jeden dzień, a niestety nie mam screena, chyba ze da się ją jakoś odnaleźć w archiwum, dodana była dopiero wczoraj.