Wpis z mikrobloga

Mireczki szukam porady. Niedawno mój ojciec jechał mnie odwieźć na PKSa, ale jakiś tępy #rozowypasek postanowił, że #!$%@? swój samochód w takim miejscu, że inne nie wyjadą. Czekaliśmy trąbiąc z 5-10 minut, zanim nam sąsiad przez okno nie krzyknął do kogo ta tępa laska przyjechała. Oczywiście została zwyzywana jak ostatnie gówno, zdeptana, zjedzona, przeżuta i wypluta. Aż mi było jej szkoda, ale potem myślę - #!$%@?, niech nauczy się parkować, bo o miejsca tam nie jest tak trudno, tylko że ona musiała mieć 20 metrów do mieszkania, a nie 120.

Na drugi dzień dostaję telefon od rodziców, że spuszczono nam powietrze w przednich oponach i przez to koła się trochę uszkodziły, bo ojciec jechał na nich do sklepu i nie zauważył na początku. Matka powiedziała, że pójdzie z tym do dzielnicowego, na co dzielnicowy rzekł coś w stylu: "złapaliście za rękę tego, który to zrobił? nie? to nic nie zrobię".

Co myślicie o tym? Odpuścić sobie czy tępić chamstwo kolejnym chamstwem?

#gorzkiezale #logikarozowychpaskow #pytanie
  • 39
  • Odpowiedz
@iczka90: Wojny z głupotą nie wygrasz, ok, ale przez takie odpuszczanie te #!$%@? czują się bezkarne i to jest strasznie #!$%@?ące, bo następnym razem też #!$%@? samochód byle gdzie. Nauczka, żeby wtedy "złapać za rękę" dla pana policjanta, bo pan policjant nie ma rozumu.
  • Odpowiedz
@Remasky: nie ustępuje się głupszym. Oni spuścili Ci powietrze, Ty im spuść #!$%@?.

A tak na poważnie, to nie ma co udawać, że deszcz pada kiedy na Ciebie plują. Albo robisz mozaikę z lakieru a sam wykupujesz abonament na najbliższy parking strzeżony, albo idziesz do nich i wyjaśniasz sprawę.
  • Odpowiedz
Aceton (zmywacz do paznokci) i lakier samochodowy to podobno piękne połączenie, lakier spływa na deszczu z auta. Poszukaj potwierdzenia w necie bo słyszałem to tylko jako urban legend.
  • Odpowiedz
@Remasky: nasraj na maskę i rozbełtaj po szybie, może to być psia kupa, ale jak już użyjesz psiej to posmaruj klamki. Jednak najlepiej będzie jak użyjesz kupy psa, bo mogą cie zrobić testy dna
  • Odpowiedz