Wpis z mikrobloga

Wpis z tagu:

#rysowaniezrezixem

Ponownie natknąłem się na ciekawy film. Szkielet oraz obudowanie ciała powoli zaczynam opanowywać.

Zdałem sobie sprawę, że to, czego mi teraz brakuje, aby stworzyć idealne ciało jest nauka mięśni.

Filmik trwa 20 minut, ale świetnie przedstawia koncepcję sposobu nauki mięśni.

Nie ważna jest jedynie ich nauka, ale również umiejętność ich wykorzystania.

W stworzeniu idealnej sylwetki pomoże wam znajomość Synergii. Każdy mięsień w ciele człowieka na siebie działa.

Ponownie widzimy koncepcję proporcji, że ciało składa się z 8 głów :)

Za radą @zupa_z_kasztana oraz @sohee w komentarzach wrzuciłem moje zmagania.

Radzę się nimi nie sugerować, bo są one słabe. Lepiej wyjdziecie jak będziecie podążali za obrazkami, które wstawiam oraz filmami, oraz głosem, który mówi ich twórca :)

#rysowanie #rysujzwykopem
R.....x - Wpis z tagu:

#rysowaniezrezixem 

Ponownie natknąłem się na ciekawy film...
  • 6
@wysuszony: To są tylko takie moje szkice do filmów :)

Ale dzięki za zauważenie i zwrócenie uwagi. Jak tak teraz patrzę to chyba faktycznie coś nie tak z tym tricepsem i bicepsem.

Z mięśni jestem noga, dopiero teraz zacząłem się szkolić :D
@Rezix: Pewnie me wrażenie jest zupełnie mylne, jednak coś mi szepcze, że zbytnioś się, waćpan, zapalił. Tu chyba trzeba cierpliwości i dużo sumiennej pracy, a nie pompatycznych słów i mnóstwa fragmentarycznych informacji.

Mam wrażenie, że tracisz energię na niepotrzebne rzeczy i życzę Ci, żebyś się przez to przedwcześnie nie wypalił.
@Rezix: Powiem tak: jesteś na początku drogi i pewnie nie umiesz dobrze narysować i wycieniować podstawowych kształtów a zabierasz się za coś tak skomplikowanego jak anatomia. Spokojnie, rysowanie to nie wyścigi. Umiejętności zdobywa się latami ćwiczeń. Powinieneś wrócić do początków i je opanować a dopiero potem robić coś więcej. Po twojej niepewnej kresce widać, że jeszcze dużo przed tobą. Zapisz się na kurs rysunku, na pewno ci pomoże fachowa opinia prowadzącego.