Wpis z mikrobloga

Co do nowych #starwars. Storm Troopers jak dowiadujemy się z poprzednich części to klony ojca Boby Feta, tak? W trailerze VII części na samym początku widać ST bez hełmu który jest czarny. Czy Ojciec Boby Feta był czarny?

#tegarozkmina
  • 13
  • Odpowiedz
@filiprock: Już w czasach Nowej Nadziei byli brani w szeregi zwykli obywatele, którzy wykazywali chęć walki za imperium. Np. w epizodach V-VI można zauważyć, że szturmowcy są różnej wysokości.
  • Odpowiedz
@filiprock: nie było kiedyś powiedziane że w pewnym momencie imperium zeszło z clonów na rzecz poboru.

Dobrze mówisz clony były robione na wzór Jango Feta ojca Boby
  • Odpowiedz
@filiprock:

To mógłbyć po prostu jakiś przypadkowy typ, który założył strój szturmowca tak jak to zrobił kiedyś Han :)

• Odpowiedz
@filiprock: imperium zaprzestało tworzenia klonów niedługo po Wojnach Klonów, następna generacja Stormtrooperów wywodziła się z czołowych rekrutów Akademii Imperialnej po siermiężnym treningu i indoktrynacji :]

Dlatego Klony były w stanie zabić Jedi, a Stormtrooperzy mają drobne problemy ze skupieniem :P
  • Odpowiedz
@filiprock: I widzisz. Ciebie szanuję chłopie. Brodząc w niewiedzy w tej kwestii potrafisz zapytać się "dlaczego jest tak, a nie inaczej", oczekujesz nowych wiadomości, co wskazuje na to, że jesteś człowiekiem inteligentnym.

A nie "BOŻE, RAKŁEM, SZTURMURZYN! HAHAHAHA! ALE #!$%@?!" jak większość wykopu ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz
@Niedzwiedz87: Czyli coś dobrze pamiętałem :D zapomniałem po prostu faktu, że oni właśnie później przeszli na konkretny pobór zamiast klony itp.

Dzięki za info ;)
  • Odpowiedz